BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İstanbul belli değil İzmir ise netleşti!

CHP'de İstanbul için hala karar verilmedi. CHP lideri İstanbul'da anket yapılacağını söylerken İzmir adayını ise açıkladı.

Abone ol
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kafaları karıştırdı. ABD'de yolunda "İstanbul adayımız belli, Mustafa Sarıgül" diye konuşan Kılıçdaroğlu, bu açıklamasından saatler sonra İstanbul'da Sarıgül'ün isminin öne çıktığını; ancak anketlerin devam ettiğini ve en çok oy alanla yola çıkacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu İzmir'de ise kendisinin istemesi halinde Aziz Kocaoğlu ile yola devam edeceklerini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'de Habertürk TV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ile ilgili soruyu "Aziz Kocaoğlu istediği sürece, kendisiyle yola devam edeceğiz" şeklinde yanıtladı.

İSTANBUL ADAYI NETLEŞMEDİ

Kılıçdaroğlu, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı için ise net konuşmadı. "ABD yolunda, İstanbul adayımız belli, Mustafa Sarıgül olacak. Önümüzdeki hafta ya da bu ay içerisinde adaylığını açıklar" diye konuşan Kılıçdaroğlu bu kez ağız değiştirdi. Sarıgül'ün aday olacağının duyrulmasına rağmen Kılıçdaroğlu, henüz adayın kesinleşmediğini; ancak Sarıgül'ün aday olabileceğini, anket yapıldığını ve en çok oyu alan isimle yola çıkacaklarını söyledi. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından bazı satır başları;

"CHP OLARAK İKTİDARA HAZIRIZ"
 
CHP olarak kadromuzla, programımızla; enerji, eğitim ve dış politikalarımızla iktidara hazırız. CHP, kadroları, bilgi ve birikimiyle ülke sağlıklı şekilde yönetecek olan partidir. Ne olursa olsun, ülkeyi AK Parti'den çok daha güzel yönetiriz.
 
"DİNLENDİĞİMİ BİLİYORUM"
 
Amerika'da gizlice dinlendim mi bilmiyorum; ama Türkiye'de dinlendiğimi biliyorum.
Sadece beni değil, eşimi, çocuklarımı, milletvekillerini de gizlice dinliyorlar. Hatta fişliyorlar. 
 
CHP'nin ekonomi politikalarını kurma konusunda Kemal Derviş'e nasıl bir rol düşüyor?
 
İktidarın izlediği ekonomik politikayı çizen kişi Kemal Derviş'ti. Kemal Derviş'in çizdiği politika krizden çıkış programıydı; yeni bir programa ihtiyaç var.
 
DERSHANE TARTIŞMASI
 
Öncelikle Bakanlar Kurulu'ndan gelecek olan tasarıyı görmeliyiz. Eğer bu tasarı milli eğitim sistemini düzenliyor ve dershaneye ihtiyaç olmayan bir model sunuyorsa destekleriz. Eğer "ben sadece dershaneleri kapatıyorum" diye gelirse biz buna karşı çıkarız.
 
Dershane bu sistemin sonucudur. Bu sistem zorunlu kılıyor; kapatılırsa merdiven altına, kayıt dışına iner.
 
Yapıyı değiştirelim. Hiçbir anne-baba gönüllü olarak çocuğunu dershaneye göndermez. Üniversiteyi kazanmak için başka bir seçenek yok. Diploma için okula bir şeyler öğrensin diye dershaneye gönderiyor. 
 
Eğitim sistemi, dershaneye ihtiyaç duyulmayacak şekilde değişmeli.

16748.jpg