BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.386,27
HABER /  EKONOMİ

İşsizlere yeni bir iş kapısı!

Son dönemlerin en büyük sıkıntılarından olan işsizlikle mücadele edenlere müjdeli haber Hangar Mağzaları'ndan geldi

Abone ol

Günde ortalama 20 bin çift ayakkabı üretin Hangar, mağazalarında yeni bir pazarlama anlayışına yöneldi

Marka, artık gömlekten çoraba, jean pantolondan kemere kadar birçok ürün satacak. Ayakkabı sektörünün önemli markalarından Hangar, mağazacılık anlayışında önemli bir yeniliğe yöneldiğini açıkladı. Konuyla ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, mağazalarında çoraptan ayakkabı boyasına, kot pantolondan çocuk iç çamaşırına kadar geniş bir yelpazede satış yapacaklarını söyledi. Selçuk, şöyle devam etti:

MAĞAZALARDA YENİ SİSTEM

"Çok çeşidin büyük metrekarelerde ve ucuza satıldığı mağazalar zinciri oluşturacağız. Örneğin, 15 liralık gömleği 9 TL'ye, 29 liralık kot pantolonu aynı kalitede 19 liraya satacağız. Mağazalarımızda 1 TL'ye çorap, 1 TL'ye boya olacak. İlk etapta 70 mağazada yeni sistemi uygulamaya başladık. Yakın zamanda kemer, çanta, kot pantolon, tayt, body gibi ürünlerin satışı da başlayacak. Bu amaçla 2 milyon dolar yatırım da yapacağız."

850 ELEMAN ALACAK

Halen 2 bin kişiyi istihdam eden şirket, yıl sonuna kadar mağazalarının ulaştığı nokta sayısın 1000'e çıkarmayı hedefliyor. Selçuk, "Eleman bulabilsek ayakkabı fabrikamıza 700, mağazalarımıza da 150 kişi daha alacağız. İŞKUR ve çeşitli belediyeler aracılığıyla eleman bulmaya çalışıyoruz. Kalifiye elemanlar adeta kara borsaya düşmüş" dedi.