BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal, AK Parti'yi bakın neyle suçladı!

CHP Antalya milletvekili adayı Deniz Baykal, kaset skandallarının gölgesinde oluşacak yeni parlamento için bakın ne dedi!

Abone ol

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili adayı Deniz Baykal, MHP'deki kaset istifalarıyla ilgili sürece en büyük katkıyı işin dedikodusunu yaparak iktidarın verdiğini savunarak, "kasetle kurulan meclis baştan iflas etmiştir" dedi.

Kendisi de gizli kaset görüntüleri nedeniyle genel başkanlık görevini bırakan Eski CHP lideri MHP'deki kaset skandalını değerlendirdi.

İKTİDARI BESLİYOR

"Bunun kendiliğinden yaşanan bir süreç olduğunu düşünmek mümkün değil. İktidarın görevi bu yasalara aykırı durumu önlemek, yasaları ihlal edenlerden bunun hesabını sormak olduğu halde hiçbir şekilde bu yapılmamakta, iktidar, işin dedikodusuyla meşgul olmayı tercih etmektedir.Bu komployu yapanların belli amaca ulaşmasına en büyük katkıyı iktidar, hükümet yapıyor. Nasıl yapmaktadır? Önce bunlar karşısında etkin önlemleri almayarak. Sonra da komplonun amacına hizmet etmesi için dedikodu siyasetini hukuki sorumluluğunun önüne geçirerek, o doğrultuda faaliyet göstererek, o doğrultuda siyaset yaparak bu komplocularla bir anlamda elele vermiş, işbirliğine girmiş gibi bir görüntü vermektedir. Bunun MHP'nin parlamentoya girmesini belki önleyebileceğini, barajın altında kalmasını belki öngörmüşlerdir. MHP'nin parlamentoya girememesinin iktidar partisi için çok büyük yararlar sağlayacağı, belki, bunun hesabı yapılmıştır. Böyle elde edilmiş bir parlamento çoğunluğuyla yapılacak bir anayasanın ahlaki, siyasi, demokratik içeriğiyle ilgili daha başlangıçta nasıl bir iflasın ortaya çıktığına dikkatinizi çekmek istiyorum" diye konuştu.