BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İsrailoğulları'nın siyasal düşüncesi bu kitapta!

"Ne yazık ki her alanda olduğu gibi bu alanda da çeşitli ama çağımızda geçersiz nedenlerle Müslümanlar ama özellikle Türkiye çağı yakalayamamıştır."

Abone ol

Manchester University'de yüksek lisans ve doktora yapan, halen Ahi Evran Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde Doç. Dr. ünvanı ile görev yapan Niyazi Kahveci, bir süre önce yayınladığı Tevrat'ta Sosyal Düşünce isimli kitabının devamı olan Tevtat'ta Siyasal Düşünce kitabı ile okurlarıyla buluştu.

Gazeteciler.com'un haberine göre Sinemis Yayınları tarafından basılan kitap Yahudi dinin kutsal kitabı üzerinden  İsrail oğullarının düşünüş biçimini analiz ediyor.

Kitapta "Bilim bir bütündür, bir kısmını alıp diğer kısımlarını almamak imkânsızdır." diyen Kahveci, kitabın yazılış amacını da şöyle anlattı:

"Dinler ve onların kutsal metinlerinin içerikleri ilgili bilim dalları tarafından incelenmekte ve her geçen gün onların üzerinde çalışan yeni bilim dalları ortaya çıkmaktadır. Bu bilim dallarından olarak bilim dünyasında 1960'lı yıllardan sonra "Siyasal Teoloji" adlı disiplin doğmuş ve çok miktarda literatür üretilmiştir.

Fakat ne yazık ki her alanda olduğu gibi bu alanda da çeşitli ama çağımızda geçersiz nedenlerle Müslümanlar ama özellikle Türkiye çağı yakalayamamıştır.

İşte biz, genel olarak "Bilimsel İlahiyat" adını verebileceğimiz bilim dünyasındaki bu disiplini ülkemizin akademik alanına taşımak istedik. Bu amaçla Semavi dinlerin ilk kutsal metni olan Tevrat'ın ayetlerine objektif bilimsel yöntemi uyguladık ve bulgularımızı bu kitabımızda ortaya koyduk. Sübjektifliği önlemek amacıyla, inançlarımızın etkisinde kalmamaya dikkat etmeye çalıştık."