BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İsrail'in en büyük kabusu gerçekleşiyor!

AK Parti'nin uluslararası ilişkilerde uzman ismi Gaziantep Milletvekili Ali Şahin'den çarpıcı İsrail yorumu: İsrail psikopat bir devlet!

Abone ol

Hatice Kübra / Nesrin Yılmaz
İNTERNETHABER / ANKARA
 
Bugüne kadar Ortadoğu ile ilgili yaptığı analizler, ileriye yönelik yorumların hiç birisi şaşmadı. Arap Baharının yaşanacağını 2 yıl öncesinden bildi. Uluslararası ilişkilerdeki uzmanlığı ve Ortadoğu üzerine yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin şimdi de İsrail için beklenen felaket senaryosunun gerçekleşmeye başladığını söylüyor. "İsrail artık Ortadoğu'da ülkelere istediği gibi hükmedemeyecek, Mursi'yi istediği gibi yönetemeyecek" diyen Şahin, İsrail'in korktuğunun başına geldiğini vurguluyor. 
 
İsrail ve Filistin arasında bir ateşkes anlaşması imzalandı ama Ortadoğu'nun bitmek bilmeyen İsrail krizi, zaman zaman ayyuka çıkıyor. AK Parti Gazinatep Milletvekili Ali Şahin'le İsrail'le ilgili bundan sonrasını konuştuk. Sadece bunu değil elbette... Türkiye'deki terör sorununu, Öcalan'ın hapisten çıkma ihtimalini ve Cüneyt Ünal'ı kurtaran CHP heyetinin Esad'la çektirdiği o fotoğraf karesini de sorduk. Genel Kurul çalışmalarının yoğunluğu nedeniyle Meclis kulisinde buluştuğumuz Şahin, sorularımızı içtenlikle cevapladı. Özellikle İsrail ile ilgili tespitleri oldukça dikkat çekici. Buyrun bundan sonrasını ondan dinleyin...
 
Başbakan son grup toplantısında sürekli Gazze'den söz etti. O gün 5 şehidimizden konuşmasında hiç bahsetmemesi bazı kesimler tarafından çok eleştirildi. "Gazze'ye şehitlerimizden daha çok önem veriyor" yorumları yapıldı. Siz bu yorumlar için ne diyeceksiniz?
 
AK Parti'nin Türkiye'deki terörü önlemek, ortadan kaldırmak, şehitler konusunda ortaya koyduğu çabayı hassasiyeti Başbakan'ın bir grup toplantısında şehitlerden bahsetmemesiyle özetlemek mümkün değil. Şehit aileleriyle ilgili politikalar, ekonomik ve sosyal anlamda anayasaya çalışmaların yapılması bunu gösterir. Bu eleştiriyi doğru bulmuyorum. Gerek İç İşleri Bakanı gerekse partinin yetkili mercileri şehitlerle ilgili açıklamaları yapıyorlar zaten.

550.20121122110944.jpg 
 
İki konuyu birbirinden ayırmak lazım. İç ve dış meseleleri biribirinden bağımsız düşünmemiz gerekiyor. Terörle mücadele yıllardır devam ediyor. Terörle ilgili hükümet gerekli çalışmaları sürdürüyor. Başbakan'ın grup konuşmasında 5 şehitle ilgili yorum yapmamasını AK Parti'nin terörle mücadele konusundaki tutumunu akamete uğratma çabası olarak görüyorum. Herhangi bir ilde şehit olduğunda Anayasa görüşmesi bile olsa, o gün şehidi olan illerin vekilleri o illere gönderirliyor, aileler yalnız bırakılmıyor.
 
MHP'NİN ELİNDE BELGE VARSA PAYLAŞSIN!
 
MHP açlık grevlerinin Öcalan tarafından bitirilmesinin, AK Parti ve İmralı arasında gizli bir pazarlık olduğu yönünde iddiaları var. Böyle bir pazarlık var mı?
 
İmralı ile görüşüldükten sonra açlık grevlerinin sonlandırıldığını düşünüyorlar madem, MHP'nin elinde bu konuda somut bir veri, belge varsa bunu kamuoyu ile paylaşsın. Ülkemizde akan kanın durdurulması konusunda bir terör örgütünün ele başıyla görüşmesi gerekiyorsa bu görüşme yapılır. Dünyada da bu böyledir. Burada niyet ortada. Süregiden bir çatışmayı durdurmaksa maksat terör örgütünün yöneticileriyle görüşülmesinde ben bir beis görmüyorum. Tony Blair'in bir sözü var: "Eğer halkımın menfaatine olacaksa ben şeytanla bile görüşürüm."
 
CHP VE BAAS CÜNEYT ÜNAL'I KULLANDI!

CHP'nin Cüneyt Ünal'ı kurtarması AK Parti tarafından manidar olarak nitelendi. Siz de böyle mi düşünüyorsunuz?
 
Cüneyt Ünal'ın kurtarılmasının eleştirilecek hiç bir yönü yoktur. Ancak CHP'nin Cüneyt Ünal'ı kullanarak Esadl'a aynı karede poz vermesi, bir ittifak içindeymiş gibi olmaları çok manidardır. Orada sanki AK Parti'ye bir takım mesajlar vermek için verilen bir fotoğraf karesi var. Bu Türk siyasetinin menfaatleri açısından doğru değil.
 
AK Parti'nin Cüneyt Ünal'ın kurtarılması için gerekli çabayı göstermediği söyleniyor? 
 
Bu konuyla ilgili bizatihi ben ilgilendim. Gaziantep'teki patlamanın ardından bana Cüneyt Ünal'ın hayatını kaybettiği bilgisi geldi. Hatta bunun üzerine bir twit attım. Ama daha sonra yaralı olduğunu öğrendim. Ben ailesiyle sürekli temas halindeydim. Cüneyt'ten sürekli haber almaya çalıştım. Bir AK Parti milletvekili olarak Beşar Esat'la iletişime geçerek Cüneyt Ünal'ı almanız mümkün değildi. Bunu ancak AK Parti karşıtı olan bir siyasi parti yapabilirdi. CHP'nin Baas rejimiyle yakınlığı da aşikar. Cüneyt Ünal olayı Türkiye'de AK Parti iktidarını zora sokmak için CHP ve Baas rejiminin uyguladıkları bir stratejidir. Bu olay AK Parti'ye karşı bir komploydu.

ÖCALAN SERBEST KALACAK MI? 
 
Öcalan'ın serbest kalması konusu son günlerde gündemi meşgul ediyor. Sizin hükümetiniz zamanında böyle bir şeyin ihtimali var mı?

551.jpg 
 
Adı Adalet ve Kalkınma Partisi olan bir partinin, vicdanlar tarafından mahkum edilen bir terör örgütü liderini özgür bırakmak gibi bir düşüncesi olabilir mi? Türkiye'de hukuk, adalet buna nasıl izin verebilir? Bizim bunu kamuoyuna açıklamamız mümkün değil. Bu süreçte her türlü spekülatif açıklamalar yapılabilir. Bu tür provokatif iddialar ortaya dökülebilir. Bu 30 bin insanın kanını üzerinde taşıyan bir,ne özgürlük tanıma olmaz.
 
İSRAİL İÇİN FELAKET SENARYOSU GERÇEKLEŞİYOR!
 
İsrail'in Gazze saldırısı tüm dünya tarafından kınandı. Fakat zaman zaman İsrail böyle hamleler yapıyor. Bunu nasıl değerlendirmek lazım. Özellikle de Ortadoğu'nun yeni yapısı içerisinde.?
 
2009 'da yazdığım bir yazının başlığı "Ortadoğu'da rejim değişikliği olacak" şeklindeydi. Şimdi yazdığım yazının başlığı ise "Arap baharı İsrail kışını iklimleyecek." Bundan çok değil 10-15 yıl önce Mossad ya da İsrail Genel Kurmayı İsrail için bir felaket senaryosu çizseydi bu senaryo şöyle olurdu: "İsrail'in çevresinde halk iradelerinin iktidara yansıdığı, özgürAarap ülkelerinin oluşacağı ve bu iktidarların ağırlıklı Müslüman Kardeşler'in  yer aldığı iktidarlardan oluşacağı, Tunus'ta Gannuşi'nin , Mısır'da Mursi'nin ve daha önemlisi Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, İsraile "one minute" diyebilecek bir liderin iktidara geldiği bir ülke.
 
İSRAİL YAPAYALNIZ KALACAK!
 
Ortadoğu çok önemli bir süreçten geçiyor ve bu süreç İsrail'in aleyhine işliyor. Arap baharı süreci tamamlanıp halk iradelerinin yansıdığı, demokratik ve özgür ikitidarların oluşturduğu sürece gelindiğinde ve tamamlandığında Ortadoğu'da İsrail yapayalnız kalacak. Ve bu süreç İsrail uluslararası hukuka riayet etmediği sürece BM kararlarını, insan haklarını çiğneme noktasında, sınır ihlallerine son vermediği sürece yalnızlaşacak ve karşısında bundan önce hiç görmediği kadar güçlü bir Ortadoğu iradesi görecektir. ABD engel olabilseydi Ortadoğu'daki bu dönüşüme engel olabilirdi . Ama şu anda "biz yeni oluşan Ortadoğu'da nasıl yer alabiliriz?" diye düşünüyorlar. 
 
Şimdi İsrail Mursi'yi yönetemeyecek. Halk iradelerinin yansıdığı ülkeleri yönetme açısından çok zor olacak İsrail'in işi. Bundan önce Arap ülkelerinin Dış İşleri Bakanlarını toplayarak Gazze'ye gitmek mümkün değildi. Şimdi bu oluyor ama...
 
İSRAİL PSİKOPAT BİR DEVLET
 
İsrail şiddet uygularayarak hem kendi kamuoyuna hem de dünya kamuoyuna ve Arap dünyasına mesaj vermeye çalışıyor. Dilediğinde hiç bir hukuku saymayan karşı konulamaz bir güç olduğu mesajını vermeye çalışıyor dünyaya. İçerde de kendi halkına, "Bakın sizin İsrail'den başka bir seçeneğiniz yok, İsrail varsa siz güvenlik içindesiniz." demeye çalışıyor. İsrail, varlığını koruyarabilmek için dışardakileri düşman göstererek paranoyak bir halk oluşturuyor. İsrail, psikopat bir devlet paranoyak bir toplum. Ben İsrail'e gittiğimde bunu gördüm. 

552.jpg