BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Patriotların tetiği kimde olacak?

Hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik gündeme dair değerlendirmelerde bulundu...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Patriotlar'da tetiğin Türkiye'de olacağını açıkladı.

İşte Hüseyin Çelik'in açıklamalarından satırbaşları;

YANLIŞ ÜYE YAZIMI İDDİASI

Birisi bir başka partide üye olan birisini getirip bizim partiye üye sayısını kabartmak için paparsa biz bunu ona ödediriz. Üye sahtekarlıkları bize göre değil. Bunu kim yaparsa hangi düzeyde olursa olsun ona ödetiriz.

BELEDİYE YASASI

Bu ısrarlı geceli gündüzlü çalışarak bu yasanın çıkmasını isteyen AK Parti'dir. Eğer gecikme söz konusuyda kanunlarla alakalıdır. TBMM yönetiminin yasayı geciktirme eğilimi yok. Eninde sonunda Sayın Cumhurbaşkanımız değerlendirme yaptıktan sonra gerçekleşecek. Köşk'e gitmediyse teknik zarurettendir.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık sistemi bugün Türkiye'de Anayasa tartışması yapılıyor. Yeni Anaysa yapılırken teklifte bulunmayacaksınız da ne zaman yapacaksınız. Tam zamanı bu.

Biz küstük oynamıyoruz demiyeceğiz. Bizim de isteğimiz uzlaşmak. AK Parti bir metin hazırlar milletin çoğunluğu kabul ederse kabul edilmiş olur ama şuan böyle bir şey yok. 

Bu başkanlık sistemi bize uygun bir şey olacak. Kontrol ve karşı kontrol mekanizmalarının olması isteniyor. Bizim cumhurbaşkanımıza şu an hiç birşey sorulamıyor ama o zaman sorulacak.

BOZDAĞ’IN TARİKAT AÇIKLAMASI

Türkiye’de devrim yasaları dediğimiz yasalarla ilgili olarak daha önce açıklamalarımız oldu. Bütün devrim yasalarının hepsini tek paket içinde görürseniz doğru olmaz. Bu bazı ünvanların kullanılmayacağına dair devrim kanunu var. Siz arkadaşınıza Ahmet Bey, Mehmet Bey, biz generallerimize paşa diyoruz. Bey demek bile yasak. Bunun geçerliliği var mı? Mevlevilik var mı Türkiye’de? Var. Serbest mi? Kanunen değil ama fiili olarak serbest. Bozdağ’ın işaret ettiği odur.

PATRIOT’LARDA YETKİ KİME AİT OLACAK

Patriotlar’da yetki ve irade kime ait olacak? Bunun mülk sahibi NATO’dur. Diğer ülkelerden uzmanlar gelecek. Asker uzman da olabilir bunlar. 15 saniyelik bir süre içinde karar vermeniz gerek. Füze atıldı diyelim, ondan daha hızlı şekilde buradan ateşlenip vurması lazım
Tetik Türkiye’de olacak. Nerde olması gerektiğine gelince, stratejik olarak ilgili yerlerdir.
TSK belirleyecektir derken TSK tabi ki hükümete bağlıdır ama işin teknik boyutu onlar tarafından belirlenecektir.