BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.431,95
HABER /  GÜNCEL

İsraile öfke çığ gibi büyüyor

İsrail'e tepkiler büyüyor. Harekattan kısa bir süre sonra İstanbul'da başlayan gösterilerde polisle arbede yaşandı.

Abone ol

İsrail Başkonsolosluğuna yürümek isteyen grupla polis arasında arbede çıktı. Bazı göstericiler gözaltına alınırken, yükselen tansiyon kısa sürede yatıştırıldı. Grup, İsrail'in Gazze topraklarından çıkarak işgalin sona erdirilmesini istedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatının duyulmasından hemen sonra çok sayıda vatandaş, protesto amacıyla Büyükdere Caddesi üzerinde toplanmaya başladı. Kısa sürede sayıları yaklaşık 3 bini bulan grup, İsrail Başkonsolosluğu'na yürüdü. Burada yaklaşık 5 saat eylemini sürdüren ve harekatı protesto eden grupla polis arbede yaşandı. Grubun organizatörler tarafından uyarılmasından sonra grginlik sona erdi.

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI

İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatı protesto eylemlerini de beraberinde getirdi. İstanbul'da, yaklaşık 3 bin kişi Beşiktaş Büyükdere Caddesi'nde toplanarak Levent'te bulunan İsrail Başkonsolosluğu'na yürüdü. Büyükdere Caddesi'nin 2 şeridini trafiğe kapatan, ellerinde Filistin bayrakları ve İsrail ile mücadelede hayatını kaybeden Filistinli liderlerin posterlerini taşıyan grup, "Siyonist elçilik kapatılsın.. İsrail'e ölüm.. Filistin yalnız değilsin" sloganları attı. Kadınların ve çocukların da katıldığı protesto eyleminde göstericiler bir de İsrail bayrağı yaktı. Eylemde yapılan açıklamalarda, İsrail'in Gazze'ye saldırısı kınandı ve Filistin halkının yalnız olmadığı mesajları verildi.

FİLİSTİN BAYRAĞI ÇEKİLDİ

Bu arada çevik kuvvet polisi güvenlik amacıyla söz konusu yere sevk edildi. Aniden gelişen çok katılımlı eylemde önceleri yetersiz kalan polis ekiplerine daha sonra ilçe polisi de katıldı. Eylem sürerken bir grup İsrail Konsolosluğu kapısına yöneldi. Polis konsolosluğa giden sokağı kapatarak göstericileri engellemeye çalıştı. Bu sırada polisle göstericiler arasında arbede yaşandı. Gerginlik organizatörlerin anonslarıyla sonlandırıldı. Bir grup ise Kaleseramik binası önündeki 'Kalebodur' yazılı bayrakları indirerek yerlerine Filistin bayrağı çekti. Saat 04.00'a kadar eylemini sürdüren grup daha sonra yavaş yavaş dağılmaya başladı.

Öte yandan Büyük Birlik Partisi (BBP) üyesi bir grup ise Konsolosluk kapısı önünde toplanmayı başardı. Grup burada İsrail bayrağı ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in maketini yaktı. Yapılan basın açıklamasında ise İsrail'in saldırıları kınanarak, Türk milletinin Filistin halkının yanında olduğu ve katliama kayıtsız kalınmayacağı dile getirildi.