BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.400,98
HABER /  GÜNCEL

İsrail’e lanet okundu

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER), İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı kara harekatını yürüyüşle protesto etti. <br/>Fatih ...

Abone ol

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER), İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı kara harekatını yürüyüşle protesto etti.
Fatih Camii’nde bir araya gelen ÖZGÜR-DER üyesi yüzlerce kişi, burada kılınan cuma namazının ardından camii avlusunda toplandı. Daha sonra üzerlerinde ‘Gazze, Siyonist katillere mezar olacak’, ‘Yaşasın Filistin İslami Direnişimiz’ yazılı afişler açan grup, ‘Müslüman zulme boyun eğmez’, ‘Katil İsrail Orta Doğu’dan defol’ şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Fevzi Paşa Caddesi üzerinde yolu tek taraflı ulaşıma kapatan göstericiler yürüyüşle Saraçhane Parkı’nda toplandı. Burada göstericiler ‘Siyonizm yenilecek, İslami direniş kazanacak’ yazılı dövizler taşıyarak İsrail’i lanetledi.
Saraçhane Parkı’nda eylemi sürdüren göstericiler, Filistin için dua okudu. Grup adına burada yapılan açıklamalarda, İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamlar protesto edilerek, operasyonların bir an önce durdurulması çağrısında bulunuldu. Grup daha sonra dağıldı.
(İHA)