BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İsraile gözdağı verdi

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Ankara'da İsrail'e meydan okudu

Abone ol

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, resmi ziyarette bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Muallim, "İsrail'in planlayabileceği herhangi bir saldırıya karşı kendimizi savunmaya hazırız. Ama temel önceliğimiz kapsamlı barıştır" dedi.

Muallim özel uçakla geldiği Esenboğa Havalimanı'nda, Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Halid Raad ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından karşılandı.

Havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muallim, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'dan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yeni görevi için tebrik içeren yazılı bir mesaj getirdiğini belirterek, Türkiye-Suriye ilişkilerinin iyi bir seyirde ilerlediğini, yeni dönemde bu ilişkileri daha da geliştirmek için bu ziyareti yaptığını kaydetti.

"Abdullan Gül'ün Cumhurbaşkanı olması İsrail ile Suriye arasındaki arabulucu rolünü etkiler mi?" yönündeki bir soruya karşılık Muallim, "Sayın Gül'ün yaptığı arabuluculuğu takdir ediyoruz. Türkiye'nin içişlerine müdahale etmek istemiyoruz. Arabuluculuk dosyasını Köşke taşımak ya da Dışişlerinde tutmak Türkiye'nin kararıdır" dedi.