BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,25
HABER /  DÜNYA

İsraile çok ağır suçlama

İsveç'te bir gazete İsrail'le ilgili öyle korkunç bir iddia ortaya attı ki... İki ülke arasında krize neden olan olayda İsrail İsveç'e nota vermeye hazırlanıyor

Abone ol

İsveç’te yayımlanan bir gazete, İsrail askerlerinin, Filistinlileri organlarını çalmak amacıyla öldürdüğünü iddia etti. 

İsveç’in önde gelen gazetesi “Aftonbladet”, “Çocuklarımızın organlarını yağmalıyorlar” başlıklı haberinde, Filistinlilerin “Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da İsrail askerlerinin, yakaladıkları gençlerin cesetlerini organları kayıp şekilde teslim ettiği” iddiasını aktardı.

Birinci Filistin intifadası döneminde, 1992’deki bir organ çalma iddiasının aktarıldığı haberde, İsrail ordusunun, Nablus bölgesinde askerlere taş atan bir genci yakaladığı, gencin göğsünden ve ayaklarından ve karnından vurulduğu, daha sonra bir askeri helikopterle, “bilinmeyen bir yere” götürüldüğü, 5 gece sonra gencin cesedinin, yeşil hastane giysilerine sarılmış olarak geri getirildiği anlatıldı.

İSRAİL İSVEÇ'E NOTA VERMEYE HAZIRLANIYOR

Habere tepki gösteren İsrail Dışişleri Bakanlığı, İsveç’in İsrail’deki Büyükelçisine protesto notası vermeye hazırlanıyor. Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Ayalon, “Bu düpedüz iftira” diyerek, İsveç hükümetinden bu asılsız iddiaları yayımlayan gazetenin kınanmasını istediklerini belirtti.

İSVEÇ BÜYÜKELÇİSİ DE HABERİ KINADI

İsrail’deki İsveç Büyükelçisi Elisabet Borsiin de haberi kınayarak, bunun İsrail vatandaşları için olduğu kadar, kendileri için de şoke edici ve korkunç olduğunu vurguladı.