BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.404,70
HABER /  DÜNYA

İsrail'den Gazze'ye yeni hava saldırısı!

İsrail uçaklarının bu gece düzenlediği saldırıda 2 Filistinlinin öldüğü bildirildi

Abone ol

İsrail'in Gazze'ye bu akşam düzenlediği yeni hava saldırısında 2 Filistinlinin öldüğü ve hava saldırılarında cumadan bu yana ölenlerin sayısının 25'e yükseldiği bildirildi.

Gazze ilkyardım Servisi Sözcüsü Adem Ebu Selmiya, İsrail'in Gazze kentinin doğu kesimine düzenlediği hava saldırısında iki Filistinlinin öldüğünü belirtti.

Ölenlerin İslami Cihad üyesi oldukları kaydedildi.

İsrail ordusu sözcüsü ise hava kuvvetlerinin, Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde İsrail'i karşı roket saldırısı hazırlığında olan bir hücreye saldırı düzenlediğini açıkladı.

BM'YE ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

Bu arada BM İnsan Hakları Konseyi'ndeki Filistin delegasyonundan bir temsilci, Gazze Şeridi'ndeki durumla ilgili acil bir toplantı düzenlenmesi çağrısında bulundu. Filistinli temsilci İmad Zuheiri, İsrail'in son ihlalleriyle ilgili konseye bilgi vermek istediklerini, İsrail'in Filistinliler'i öldürdüğünü belirtti.

BM İnsan Hakları Konseyi Başkanı Laura Dupuy Lasserre de İmad Zuheiri'ye cevaben, soruna eğilebilmeleri için kendilerine kısa süre içinde, hatta bugün, acil toplantı talepleriyle ilgili yazılı bir başvuru yapmalarını istedi.