BIST 10.293
DOLAR 32,22
EURO 34,71
ALTIN 2.454,11
HABER /  GÜNCEL

İsrail'de TRT ekibine kötü sürpriz

TRT ekibinin İsrail havaalanında maruz kaldığı uygulama, şok nitelikteydi.

Abone ol

Türk inşaat firmasının davetlisi olarak İsrail’e ülkeye giden ve 3 günlük ziyaretin ardından ülkeyi terk etmeye hazırlanan basın mensupları saatlerce aramadan geçirildi. İşkenceye dönen aramaların ardından habercilerin uçağa binmelerine izin verildi.

TRT Haber ekibi bugüne dek benzerine pek rastlanılmayan bir uygulamayla karşı karşıya kaldı. İsrailli güvenlik görevlileri ekibin kamerasına el koymak istedi. Muhabir Ayşen Yılmaz ve kameraman Fatih Aslan ise duruma tepki gösterdi.

KAMERALARA EL KOYDULAR

Israrlı tavırlarını sürdüren İsrailli yetkililer, bir tutanakla kameraya geçici bir süreliğine el koyduklarını bildirdi. Kamerasız şekilde Türkiye’ye geri dönemeyeceklerini belirten TRT ekibi, “Dilediğiniz kadar burada kalabilirsiniz ama bu işlemin ne kadar süreceği belli olmaz” cevabını aldı. Bu tavır karşısında haberciler Ankara Merkez’deki yöneticilere de danışarak ellerindeki tutanakla birlikte Türkiye’ye döndü.

TRT yönetiminin, yaşanan süreçten çok rahatsız olduğu, kurumda sürecin basın özgürlüğü ve misafirperverlikle asla bağdaştırılamayacağının dile getirildiği öğrenildi.
TRT ayrıca konuyla ilgili olarak İsrail Büyükelçiliği nezdinde girişim başlattı.