BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İsrail yardımların önünü kesti

İsrail ordusu, Özgür Gazze hareketine ait yardım gemisinin Gazze limanına ulaşmasına izin vermedi.

Abone ol Tıbbî yardım malzemesi taşıyan gemide Amerikan Kongresi eski üyelerinden Cynthia Mckinney, Kıbrıs Rum Yönetimi milletvekillerinden Eleni Theocharous ile İngiltere, Avustralya, İrlanda ve Tunus'tan 16 eylemci bulunduğu açıklanmıştı.

İsrail ordusu, söz konusu geminin Gazze limanına yaklaşması üzerine İsrail ordusuna ait botların yardım gemisini denizde durdurulduğunu açıkladı. İsrail radyosunda yer alan açıklamaya göre gemidekilerden, geminin demir aldığı yer olan Kıbrıs'ın Larnaka limanına dönmeleri istendi.

İsrail ordusuna ait gemilerin ayrıca yardım gemisini ön tarafına vurduğu ve yardım gemisinin su almasına sebep olduğu belirtildi. Gemidekilerin de gemi batacak korkusuyla can yeleklerini giydikleri kaydedildi.

Daha önce İsrail ablukasını Gazze'ye gönderdikleri gemilerle delen uluslararası eylemciler, bu kez ilaç yüklü Dignity adlı gemiyi dün Kıbrıs'ın Larnaka limanından Gazze'ye göndermişlerdi. Özgür Gazze sözcülerinden Caoimhe Butterly, gemide kendilerine bağışlanan çok sayıda ilaç bulunduğunu söylemişti.

Özgür Gazze hareketi daha önce 5 kez İsrail ablukasını delerek deniz yoluyla Gazze'ye ulaşmıştı.