BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,53
HABER /  DÜNYA

İsrail sahur vakti saldırdı

İsrail Ordusu, Gazze'ye gece düzenlediği hava saldırılarında 34 hedefi vurduğunu bildirdi.

Abone ol

İsrail savaş uçakları, Gazze’deki 34 noktaya hava saldırısı düzenledi.

İsrail Ordusundan yapılan açıklamada, 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolduktan 18 gün sonra cesetlerinin dün akşam El-Halil kentinde bulunmasının ardından Gazze'den İsrail'e 18 füze atıldığı, buna karşılık İsrail Hava Kuvvetlerine ait uçaklarının Gazze şeridinde 34 hedefe hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

4 KİŞİ YARALANDI

Gazze'deki Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısında İzzeddin el-Kassam tugaylarına ait askeri bir alana düzenlediği hava saldırısında 4 kişinin yaralandığını belirtti.

Açıklamada, İsrail Ordu sözcüsü Yarbay Peter Lerner’in, "İsrail devleti, sivillerin huzurlu bir şekilde yaşayabilmeleri için hareket etmeye devam edecektir. Hamas terör örgütü ve uzantıları Gazze'den yapılan her türlü terör eyleminin tek sorumlusudur" sözlerine de yer verildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 3 yahudi yerleşimcinin ölü bulunmasının ardından dün gerçekleştirdiği güvenlik kabinesi toplantısı öncesi yaptığı açıklamada olaydan bir kez daha Hamas'ı sorumlu tutarak, "Hamas bunun bedelini ödeyecek" diyerek Gazze'ye yapılacak operasyonun sinyalini vermişti. 

589 GÖZALTI

İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. İsrail Parlamentosu, bu kişilerin bulunması için orduya operasyon dahil, geniş yetkiler vermişti.  

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail askerlerinin 18 gündür sürdürdüğü operasyonlarda şu ana kadar eski bakan ve milletvekillerinin de aralarında bulunduğu 589 Filistinliyi gözaltına aldığını açıklamıştı.