BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.413,22
HABER /  DÜNYA

İsrail gazetesinin iddiaları yalanladı

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, İsrail’de yayın yapan Haaretz Gazetesi’nde yayınlanan bir haberde yer alan Türk hükümetinin İsrail’in Mavi M...

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, İsrail’de yayın yapan Haaretz Gazetesi’nde yayınlanan bir haberde yer alan Türk hükümetinin İsrail’in Mavi Marmara baskınında hayatını kaybedenlerin ailelerinin alacağı tazminat miktarında indirim yapmayı kabul ettiği iddialarını yalanladı.
Bakanlık kaynakları, her iki taraf arasında görüşmelerin devam ettiğine dikkat çekerek, "İki ülke arasındaki görüşmelerde bir pazarlıkta indirim söz konusu değil" ifadesini kullandılar. Görüşmeleri, tazminat konusunda pazarlık olarak görmenin yanlışlığına dikkat çekilerek " Görüşmeler çok boyutlu olarak devam ediyor" denildi.
Kaynaklar, amacın, miktarla ilgili hakkaniyete uygun uluslararası ilkelere uygun bir anlaşma ortaya çıkarmak olduğunu kaydetti.
İsrail’de yayın yapan Haaretz gazetesi, İsrailli üst düzey bir yetkiliye dayandırarak, Türk hükümetinin İsrail’in Mavi Marmara baskınında hayatını kaybedenlerin ailelerinin alacağı tazminat miktarında indirim yapmayı kabul ettiğini öne sürmüştü.
(İHA)