BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İsrail cezaevindeki ölüme BM'den sert tepki

Filistin'li tutuklu Arafat Ceredat İsrail cezaevinde hayatını kaybetti. BM zaman kaybedilmeden olayın aydınlatılmasını talep etti.

Abone ol

BM, Filistinli tutuklu Arafat Ceradat'ın İsrail cezaevinde hayatını kaybetmesinin İsrail tarafından "bağımsız ve şeffaf" bir şekilde soruşturularak sonucunun kamuoyu ile paylaşılmasını istedi.

BM Genel Sekreteri Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman, Güvenlik Konseyi'ne Ortadoğu'daki son duruma ilişkin bilgi verdi.

CEZAEVİNDE ŞÜPHELİ ÖLÜM 

Ceradat'ın İsrail cezaevinde hayatını kaybetmesinden duydukları kaygıyı belirten Feltman, BM'nin İsrailli yetkililerden "bağımsız ve şeffaf" bir soruşturma yürüterek sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmasını istediğini söyledi. 

ROKET SALDIRILARI BU ÖLÜME GEREKÇE OLAMAZ 

İsrail'e düzenlenen roket saldırısını da endişeyle karşıladıklarını ifade eden Feltman, hiçbir gerekçenin bu saldırılara mazeret olamayacağını anlattı.

BAN Kİ-MUN SURİYE REJİMİNİ KINADI 

Suriye konusuna da değinen Feltman, Genel Sekreter Ban Ki-mun'un, Suriye rejiminin Halep'e füze saldırılarını kınadığını ve iki tarafa da silah temin edilmesine son verilmesini istediğini dile getirdi.