BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İsrail askerleri Filistinli kızı böyle vurdu

İsrail askerleri zalimlikte sınır tanımıyor. İsrail askerleri 18 yaşındaki Filistinli kız öğrenciyi sırf peçesini çıkarmadı diye 10 kurşunla infaz etti. O görüntüler yayınlandı.

Abone ol

Filistin'de bir İsrail askeri El Halil kentinde kontrol noktasına yaklaşan 18 yaşındaki Hudeyl Huşlemun'u vurdu. Ağır yaralanan Huşlemun hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti.

İsrail askerlerinin Batı Şeria’daki Halil kentinde öldürdüğü 18 yaşındaki Filistinli Hedil el-Heşlemun’un vurulmadan saniyeler önce çekilen fotoğrafları yayınlandı.

OTOMATİK SİLAHLARI GENÇ KIZA ÇEVİRDİLER

Fotoğraflarda İsrailli güvenlik güçlerinin otomatik silahlarını Heşlemun'a doğrulttuğu görülüyor. Anadolu Ajansı’nın (AA) Filistin resmi haber sitesi WAFA’dan aktardığına göre; dün Halil kentinin Eş-Şüheda Caddesi’nin girişindeki askeri kontrol noktasından geçen Filistinli kız, İsrail askerlerinin ateş açması sonucu karnından yaralandı.

56026985402011e52ca2e10c.jpg

SAĞLIK EKİPLERİNİN MÜDAHALESİNE İZİN VERMEDİLER

Haberde, İsrail askerlerinin, yaklaşık yarım saat boyunca yaralı haldeki Hedil el-Heşlemun’a sağlık ekiplerinin müdahalede bulunmasına izin vermediği ifade edilirken, kızın daha sonra sevk edildiği hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

5602696161361f1c382c1257.jpg

'ASKERLERİ BIÇAKLAMAYA ÇALIŞTI' İDDİASI

İsrail ordusu ise Filistinli kızın İsrail askerini bıçaklama girişiminde bulunması üzerine ateş açıldığını savundu.

KIZIMI VAHŞİCE ÖLDÜRDÜLER

Hedil el-Heşlemun’un acılı babası AA’ya verdiği demeçte, "İsrail askerleri kızımı soğukkanlılıkla öldürdü. Vahşice ve kasıtlı olarak öldürdüler. Hedil'i durdurma imkânları vardı ama bunu yapmadılar ve kayıtsızca öldürdüler" diye konuştu.

hedil-el-heşlemun.jpg

10 KURŞUNLA ÖLDÜRDÜLER

Daily Mail'in Filistin medyasından aktardığı habere göre; üniversite öğrencisi olduğu belirtilen genç kız, çantasında ne olduğunu göstermediği ve peçesini açmayı reddettiği için 10 kurşunla vuruldu.

''BU KESTİM VE ŞOKE OLDUM''

New York Times'a konuşan bir tanık ise kızın çantasının içindekileri gösterdiği sırada vurulduğunu söyledi. Fawaz Abu Aisheh adlı bir başka tanık ise Heşlemun'un olay anında "buz kestiğini ve şoke olduğunu" anlatırken, kendisinin "İbranice bilmiyor diye bağırdığını" aktardı.

hslm.jpg

OLAY YERİNDE 7 ASKER VARDI

34 yaşındaki Aisheh, "Bıçağı olsa bile askere ulaşmak için bir metrelik bir bariyerin üzerinden atlaması gerekirdi" dedi ve olay yerinde ağır silahları bulunan yaklaşık yedi asker olduğunu belirtti.

DÜNYAYI ŞOKE ETTİ

Dünyayı şoke eden olayın ardından Filistinliler ve İsrail güçleri arasında arbede yaşandığı, İsrail askerlerinin olay yerinde toplanan grubu dağıtmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandığı belirtildi.

liksd_1443015159_374.jpg

CENAZESİNE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Filistinli genç kız Hedil el-Heşlemun (18), Batı Şeria'da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Dün sabah El Halil'de İsrail askerleri tarafından vurularak ağır şekilde yaralanan ve akşam saatlerinde hayatını kaybettiği açıklanan Heşlemun için düzenlenen cenaze törenine binlerce Filistinli katıldı.

fft31_mf7264925.jpeg

ŞEHİTLER KABRİNE DEFNEDİLDİ


Heşlemun'un Filistin bayrağına sarılı naaşı ilk olarak El Halil'deki Hüseyin Camisi'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Filistinli genç kız El Halil'deki Şüheda Kabristanlığı'nda defnedildi.

nttsm_1443015149_4327.jpg

BİNLERCE FİLİSTİNLİ OLAYI PROTESTO ETTİ

Cenaze töreni boyunca ellerinde Filistin bayrağı taşıyan binlerce kişi, İsrail'in Filistin halkına yönelik işlediği suçları kınayan sloganlar attı. İsrail askerlerinin dün sabah El Halil kentindeki Şüheda Caddesi girişinde bulunan askeri kontrol noktasında yaraladığı 18 yaşındaki Hedil el-Heşlemun'un akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği açıklanmıştı.