BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.488,21
HABER /  GÜNCEL

İsrail askerleri Batı Şeria'da bir Filistinliyi öldürdü

İSRAİL askerleri, Batı Şeria'da bir sivili öldürdü. İsrail, "o sivil askeri noktasına koşarak yaklaştığı için öldürüldü" derken, Filistinli görgü tanıkları, İyad Hamad'ın özel aracının içinde katledildiğini açıkladı.

Abone ol

İSRAİL askerlerinin, Batı Şeria'da bir Filistinliyi öldürdüğü bildirildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı yazılı açıklamada, askerlerin, Silvad beldesi yakınlarında bir Filistinlinin bölgedeki kontrol noktasına doğru koştuğunu gördüğünü ve ateş açarak söz konusu Filistinliyi öldürdüğünü belirtti.

Adraee, olayla ilgili incelemenin sürdüğünü ifade etti.

ARABASININ İÇİNDE ÖLDÜRÜLDÜ, CESEDİ KAÇIRILDI

Öte yandan görgü tanıkları ise İsrail askerlerinin Silvad beldesinin girişinde özel araç içindeki Filistinli İyad Hamad'a (38) ateş açarak öldürdüğünü, bir süre bekledikten sonra cesedini siyah bir torbaya koyup bilinmeyen bir yere götürdüklerini aktardı.

İSRAİL ASKERLERİ FİLİSTİN KIZILAY EKİBİNİ ENGELLEDİLER

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada da askerlerin, Kızılay ekibinin olay yerine yaklaşmasına izin vermediği ifade edildi.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle geçen yılın ekim ayından bu yana bölgede gerginlik sürerken, Batı Şeria ve Kudüs'ten sık sık "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.