BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04
HABER /  GÜNCEL

İspark'tan İstanbul'a yeni akıllı bisiklet hattı!

Kartal sahil yolunda hayata geçiren İSPARK, şimdi de Avrupa Yakası'nda Florya-Yeşilköy hattını açmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Avcılar-Sahil ve Kartal-Pendik hatları için fizibilite çalışmaları da devam ediyor. Tüm hatların açılmasıyla birlikte İSPARK İstanbul'da vatandaşlara 350 bisiklet ile hizmet verecek.

Florya – Yeşilköy bisiklet paylaşım sistemi hattı Nisan 2016 tarihinde İstanbulluların hizmetine açılmış olacak. Bu hattın uzunluğu yaklaşık 6 km, 5 durak ve 60 bisiklet ile hizmet verecek,

3 YENİ DURAK HİZMETE AÇILDI

Ayrıca Anadolu Yakası'nda Bostancı – Kartal hattına ilave olarak Maltepe dolgu alanında 3 tane yeni durak hizmete açılarak, Kadıköy-Kartal arasındaki bisiklet paylaşım sistemi durak sayısı 13'e çıkacak ve sisteme 30 bisiklet daha ilave edilerek 130 bisiklet ile hizmet verilecek.

FLORYA YEŞİLKÖY HATTI HAYATA GEÇİYOR

İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut, "Kadıköy-Kartal arasında başlatılan uygulamayı, Florya-Yeşilköy hattında da hayata geçiriyoruz. Akıllı Bisiklet sistemini kentin uygun noktalarında hizmete sunmak için etüt çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Vatandaşların talepleri doğrultusunda kent genelinde uygun noktalarda bisiklet ünitelerini yaygınlaştıracağız" dedi.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

 Sistem, kredi kartı ve abonelik olmak üzere 2 farklı şekilde hizmet veriyor. Akıllı bisiklet sistemini kredi kartı ile kullanmak isteyen bisiklet severlerin kiralama terminalinden 'bisiklet kirala' butonunu tıklayarak, öncelikle sisteme üye olmaları gerekiyor. Kısa süreli bu işlemin ardından kredi kartı ile terminal üzerindeki adımlar bir biri ardına tamamlandıktan sonra sistemin verdiği 8 haneli şifre kullanılarak bisiklet kiralanabiliyor.

ABONE NOKTASI OLARAK HİZMET VERİYOR

Akıllı bisiklet güzergahı üzerinde yer bazı İSPARK Açık Otoparkları aynı zamanda abone noktası olarak hizmet veriyor. Bu noktalara giden bisiklet severler, abonelik sözleşmesini imzaladıktan sonra aldıkları abonman kartları ile istedikleri her terminalden bisiklet kiralayabiliyor. Ayrıca vatandaşlar www.isbike.com.tr adresinden da abone olabiliyor ve abonman kartları adreslerine gönderiliyor

GPS İLE İZLENİYOR

Alternatif ulaşım hizmeti sağlayan sistem bisiklet taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. GPS teknolojisiyle bisikletlerin tüm hareketleri izleniyor, İstasyonlarda bisiklet azaldığında yeni bisiklet temini için sisteme mesaj gidiyor ve özel elektrikli ring araçlarıyla bisiklet takviyesi yapılıyor.