BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

İspanya ın şampiyonu belli oldu

La Liga'nın son haftasında Barcelona, Valladolid'i 4-0 mağlup ederek La Liga tarihinde 20. kez şampiyon oldu...

Abone ol

İspanyolların uzay takımı Barcelona, sezonun son maçında sahasında ağırladığı Real Valladolid'i 4-0 yenerek tarihindeki yirminci La Liga şampiyonluğuna ulaştı.

Barça'nın bu başarısı, özellikle de Real Madrid'in Ronaldo, Kaka, Benzema gibi isimleri transfer ettiği böyle bir sezonda büyük önem taşıyor.

İspanya'da gülen taraf Barcelona oldu. Valladolid'i de yenerek 38 maçta 31. galibiyetini alan Barça, tam 99 puana ulaşarak La Liga'da istediğini elde etti. Barcelona takımı, tamamını üstün oynadığı karşılaşmanın ilk devresini Prieto (kk) ve Pedro'nun attığı gollerle 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarıyı düşük tempoda ancak maça tamamen hakim bir tarzda oynayan bordo-mavililer, rahatlıkla maçın yıldızı seçebileceğimiz Messi'nin iki golüyle (Özellikle de ikinci gole dikkat!) farkı dörde çıkardı ve La Liga'yı muhteşem bir oyun, harika bir skor ve şampiyonlukla kapattı.

İş ilk yarıda bitti

4. dakikada konuk takım çok ama çok tehlikeli geldi. Kalesine doğru gelen topu kolaylıkla uzaklaştırması gereken Valdes, yanlışlıkla topa hafif bir dokunuş yaptı. Ve bu top, boş kaleyle karşı karşıya kalan Manucho'nun önüne geldi. Manucho gol için vurdu; ama hızır gibi yetişen Puyol, filelere doğru giden topu son anda uzaklaştırdı. 6. dakikada savunmanın arkasına atılan topta sorun yaşamamak adına kalesinden çıkan Valdes, ceza sahasının dışına kadar gelip topu kafayla uzaklaştırdı. 12. dakikada Barcelona'nın ilk atağında Keita uzaktan çok sert vurdu, top az farkla yandan dışarı çıktı. Aynı Keita'nın yine aynı mesafeden 14. dakikada çektiği ikinci şutu kaleci kornere çıkardı. Kornerden gelen topa Krkic sert vurdu, top az farkla auta çıktı. 18'de bir Messi klasiği izledik. Arjantinli sihirbaz, sol taraftan aldığı topu çalımlarla ceza sahasına kadar taşıyıp hafif çaprazdan sert vurdu; kaleci kornere çeldi. Aynı Messi 22. dakikada bu kez sağ taraftan ceza sahası içinde yine topla buluştu, ters köşeye plaseledi, bu top da az farkla auta gitti.

Barcelona takımı aradığı golü 27. dakikada buldu. Bu dakikada topla ceza sahası içerisinde bulunan Pedro, kale ağzına gönderdi. Bu topu beklemeyen Valladolidli savunma oyuncusu Prieto ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi ve Katalanlar öne geçti: 1-0

Gole rağmen baskısını arttırmaya devam eden Barça, ilk golün 5 dakika sonrasında farkı ikiye çıkardı. Messi topla birlikte Valladolid savunmasının üzerine doğru yürüdü ve sağdan içeri kaçan Pedro'nun önüne yuvarladı. Pedro tek vuruşla topu kalecinin bacaklarının arasından ağlara gönderdi: 2-0

İlk yarının kalan dakikalarında tempoyu düşüren Barcelona, devreye 2-0 önde ve artık şampiyonluğa çok yakın bi ruh hâliyle girdi.

Messi... Messi...

İkinci yarıda da oyunu çok fazla riske etmeye gerek duymayan , çok pas yapıp tempoyu düşük tuttu ve rakibine en ufak bir fırsat vermedi. Karşılaşmanın 62. dakikasında Touré sağ kanattan içeri daldı, yerden kale ağzına gönderdi, Messi gibi bir futbolcu için bu topu boş kaleye göndermek doğrusu çok kolay oldu: 3-0

75'de orta sahadan aldığı pasla rakip savunmada derin bir boşluk yakalayan Messi, muhteşem hareketler ve olağanüstü çalımlarla ceza sahasına doğru girdi ve kendisinin ikinci takımının dördüncü golünü kaydetti: 4-0

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Barcelona maçı 4-0 kazanarak şampiyonluğunu ilân etti