BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  GÜNCEL

İspanya'dan piyasa güvenini ölçmek için tahvil satışı

Kredi piyasalarının kendisine kapandığını söyleyen İspanya, bugün, tahvil satmayı deneyerek para hacmini artırmaya çalışacak.

Abone ol

İspanya, bugün, kredi piyasalarında tahvil satmayı deneyerek para hacmini artırmaya çalışacak.

İspanya bu şekilde euro bölgesinden kurtarma fonu istediğine dair haberlerin yayılmasının ardından geri ödeyip ödeyemeyeceği konusunda piyasa güvenini ölçmek istiyor.

İspanya Ekonomi Bakanı, kurtarma fonu istendiğine dair spekülasyonlara karşı bir açıklama yapmıştı.

ABD Başkanı Barack Obama, dün Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İtalya Başbakanı Mario Monti ile Avrupa’daki ekonomik durumu görüşmek için ayrı ayrı bir araya geldi.

Obama İngiltere Başbakanı David Cameron ile birlikte piyasalara güvenin yeniden sağlanması için “acil bir plan” çağrısında bulundu.

Cameron da bugün Merkel ile bir görüşme yapacak.

İspanya borçlarını geri ödeyip ödeyemeyeceği konusunda piyasa güvenini ölçmek için 2 milyar dolarlık tahvil satışı yapmaya çalışacak.

Dün bir haftadır ilk defa Alman tahvillerine olan talebin 5 baz puan gerilemesi yatırımcıların umudunun artmasını sağladı.

İspanya Maliye Bakanı’nın Salı günü kredi piyasalarının İspanya’ya kapandığını bu nedenle dışardan yardım istemek zorunda kalacaklarını söylemesi endişeleri artırmıştı.

İspanya’nın ödenmeyen konut kredileri nedeniyle güç durumdaki bankalarını güçlendirmek için en az 80 milyar euro bulması gerekiyor.