BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.430,11
HABER /  GÜNCEL

İspanya'dan acı haber! 3 Türk boğularak...

18, 19 ve 30 yaşlarındaki üç Türk vatandaşı İspanya'da boğularak hayatını kaybetti.

Abone ol

İspanya'nın güneyinde Malaga kentine bağlı Marbella sahil köyünde denize giren 3 Türk vatandaşı boğularak can verdi.

Hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının 18, 19 ve 30 yaşlarında olduğu açıklandı. Dördüncü bir kişinin ise durumunun ağır olduğu ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Ölen Türklerden 2'sinin işitme ve konuşma engelli olduğu, diğer Türk'ün ise bakıcıları olduğu belirtildi.

ÜÇ GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

İspanya'nın Marbella Belediyesi, 3 Türk vatandaşının denizde boğulmasından dolayı kentte 3 günlük yas ilan edildiğini açıkladı.

Marbella Belediyesi'nin Vatandaş Güvenliği üyesi Felix Romero, "Belediye Başkanımız Angeles Munoz, belediyemiz ve kentimiz, yaşanan olaydan dolayı büyük bir üzüntü duyuyor. Çok üzücü bir kaza oldu ve polisin hemen müdahalesiyle 1 can kurtarılabildi" dedi.

Marbella Belediye Başkanı Munoz da sosyal paylaşım sitelerinden gönderdiği mesajda, "Başsağlığımız ve desteğimiz ailelere ve arkadaşlarına" diye yazdı.

PLAJDA CAN KURTARAN YOK

İspanyol basınında yer alan haberlerde, "La Venus" plajında hiçbir can kurtaranın bulunmamasına ve denizin durumunu belirten bayrağın asılı olmamasına dikkat çekildi.

Felix Romero, konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, can kurtaran ve bayrağın olmamasını deniz sezonunun resmi olarak 15 Haziran'da açılmasına bağladı. Kurtarma çalışmalarına katılan dalgıç Salvador Martin ise "Son iki gündür denizdeki rüzgar şiddetli. Burası içine çeken çok tehlikeli bir deniz. Bir can kurtaranın olması gerekirdi" dedi.

İspanya'da hayatını kaybeden 3 Türk'ün, "Engelli Bireylere Dönük İstihdam Edilebilir Mesleki Becerileri Kazandırma" projesi kapsamında, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinden Marbella kentine giden işitme engelli öğrenciler Şakir Çelik (19) ve Serdar Fidan (18) ile öğretmen Ümit Nalbant (29) olduğu açıklanmıştı. Türk grubun 18 Nisan'da yurda dönmesi planlanıyordu.