BIST 10.491
DOLAR 32,43
EURO 35,28
ALTIN 2.426,39
HABER /  GÜNCEL

İSMEKli bayan polislerden eserler

"Polis Haftası" kapsamında polisler tarafından yapılan çeşitli sanat eserleri Beyoğlu’nda sergilendi.

Abone ol

İSMEK kursiyerleri bayan polisler Esra Kuru’nun ebru çalışmaları ve Burcu Görü’nün ahşap boyama eserleri de sergide yer aldı.

Her yıl 3–10 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Polis Haftası” kapsamında tüm yurtta etkinlikler yapılıyor. Polis teşkilatının kuruluşunun 162. yılında, Beyoğlu Mali Müşavirler Odası Sergi Salonu’nda modern Türk polisinin sanata bakışını gösteren bir sergi düzenlendi. Çeşitli birimlerden üst düzey emniyet yetkililerinin katıldığı açılışta, sanata olan katkılarından dolayı eser sahibi polislere plaket verildi.

Ebru çalışması yapan Esra Kuru ve ahşap boyama yapan Burcu Görü isimli İSMEK kursiyerleri bayan polis memurlarının eserleri, amirleri tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Bayan polislerin daha önce benzer bir çalışma yapmadıkları halde bir yıl gibi kısa bir sürede sergilenmeye değer eserler üretebilmeleri de ayrıca takdir topladı. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Esra Kuru “Polislik yoğun çalışma temposu gerektiren stresli bir meslek. Ben de stres atma yolu olarak sanata başvurdum. Bulduğum her fırsatta kursa giderek kendimi geliştirdim. Gelecekte çok daha iyi olacağıma inanıyorum. Bu kadar kısa zaman zarfında bana bu eğitimi sağlayan İSMEK’e ve hocalarıma teşekkür ederim” dedi.

Bayan polisler halen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları(İSMEK) Beykoz Kurs Merkezi’nde ebru ve ahşap boyama kurslarına devam ediyorlar. İSMEK tüm İstanbul’da 197 kurs merkezinde 98 branşta her yaş ve meslekten insana ücretsiz eğitim veriyor.

Ebru, ahşap boyama, yağlıboya ve karakalem tabloların yanı sıra fotoğraf çalışmalarının da yer aldığı sergi 10 Nisan’a kadar açık kalacak.