BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.439,83
MEDYA

İsmail Demir F35 ve S400'lerin teslim tarihini açıkladı

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'den S400, yeni İHA'lar, ABD'nin vermekte nazlandığı F-35 uçakları ve milli uçak projesine ilişkin son dakika açıklamalar geldi.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir bugün katıldığı canlı yayında ABD ile Türkiye arasında gerilim yaratan Rus S400 füzelerinin ne zaman geleceğini ve ne zaman aktif olacağını açıkladı.

Demir, Milli Muharip uçak projesine ilişkin bilgiler de verdi ve yeni bir İHA'den söz etti. İşte Savunma Sanayı Başkanı'nın yaptığı son dakika açıklamalar: 

S400 füzeleri ne zaman geliyor?

-Temmuz 2019’da teslimat başlayacak. Ekim gibi de sistem aktif olmuş olacak. İki sistem var, ikinci sistemin takvimi ötelenmiş durumda, herhangi bir sıkıntı yok.

Patriot füzeleri ne olacak? 

-İkiden fazla hava savunma sistemine ihtiyacımız olduğunu belirttik. Görüşmeler oldu bu yönde, milli çalışmalar da devam ediyor. ABD’den Patriot talebimiz vardı, 1,5 yıl sonra geri dönüş oldu. Görüşmeler devam ediyor, açıklığa kavuşması gereken konular var. Teklifin içeriğini ve detayları olduğu gibi kabul etmemiz mümkün değil. Hızlı bir trafik var. Konunun teknik yönüyle ilgileniyoruz biz. Sorumluluğumuz bu alanda. Bunun dışındakiler diğer karar vericilerle ilgili. Biz kendi görüşme masamızda bunlara girmiyoruz.

Sitene Ekle
Etiketler