BIST 10.400
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.410,81
HABER /  POLİTİKA

İslamiyet Kürtlere zarar verdi

Leyla Zana'nın eşinden tuhaf sözler. Mehdi Zana'ya göre Kürtler'in İslamiyeti kabulü mücadelelerine darbe vurdu.

Abone ol

Eski Diyarbakır Belediye Başkanı Mehdi Zana, kapatılan DEP milletvekillerinden eski eşi Leyla Zana'nın, Parti Meclisi üyesi olduğu DTP'yi demokratik bulmadığını söyledi. Zana, "Leyla'nın bazı olaylara canı sıkılıyor. Demokratik yapılanma dışındaki gelişmelere canı sıkıldı" dedi.

Tempo dergisinin son sayısında Ahmet Tulgar'ın sorularını yanıtlayan Mehdi Zana, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kürtlerin yaşadıkları ülkelerde kimlik ve hak mücadelelerinde neden zorlandıklarına yönelik bir soruya, "Kürtler bence İslamiyeti kabul ettiklerinde kaybettiler" yanıtı veren Zana, DTP yöneticilerinin Abdullah Öcalan'dan "sayın" diye bahsetmelerini normal buldu.

'Gül'ü pis konuşmadığı için seviyorlar'

Zana, devletin Kuzey Irak'a olan yaklaşımının halkın psikolojisine etkisine ilişkin soruyu yanıtlarken de sözü Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e getirerek şunları kaydetti:

"Şimdi 'Türkler orduyu Irak'a sokuyor' deseler, binlerce insan sokağa çıkar ve 'gitmeyin' diye bağırır. Halk bu konuda çok hırslanıyor. Hükümetin bu konuda yavaş davranması, halkta büyük sempati uyandırıyor. Bölgede AKP'ye sempati arttı. Abdullah Gül'ü çok seviyorlar mesela. Sekter olmadığı, pis konuşmadığı için seviyorlar, çok makul buluyorlar.