BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

İslami mortgage geliyor sistem nasıl işleyecek?

Türkiye Varlık Fonu, ev sahibi olmak isteyenlere uzun vadeli faizsiz kredi sağlamak amacıyla, İslam Kalkınma Bankası'nın Özel Sektör Kurumu bir anlaşma imzaladı.

Abone ol

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan, İstanbul'da basın mensupları ile sohbet toplantısında bir araya geldi.

Bostan, İslam Kalkınma Bankası'nın Özel Sektör Kurumu (ICD) ile ile Türkiye'de "İslami mortgage" geliştirme üzerinde çalışmalarının bulunduğunu söyledi.

Bostan, "ICD ile çerçeve anlaşması imzaladık. Faizsiz bir enstrüman olacak. İlk defa İslami mortgage olacak. Bunun büyük talep göreceğini düşünüyoruz. Çalışmaları 3 ay içerisinde kuruluş aşamalarını tamamlamak istiyoruz ve 1 yıl içerisinde de faaliyete geçmeyi arzu ediyoruz. Anlaşma çerçevesinde katılım mortgage şirketi  kurup ev sahibi olmak isteyenlere uzun vadeli faizsiz kredi sağlamayı planlıyoruz. Burada türev enstrümanlar da söz konusu" dedi.

Kanunun kendilerine her türlü para piyasası, sermaye piyasası işlemi yapabilme yekisini verdiğini ancak "Piyasalarda herhangi bir işlemimiz olmadı" diyen Bostan, "Yerli otomobilde olmak ister misiniz?" sorusu üzerine "Biz Türkiye'ye katma değer kazandıracak her işte olmak isteriz." ifadesini kullandı.