BIST 10.606
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.429,75
HABER /  GÜNCEL

Islah edilebilir ya da kaldırılabilir

Mardin'deki katliam sonrası koruculuk sistemi ciddi şekilde sorgulanıyor. Cemil Çiçek'ten önemli açıklamalar.

Abone ol

Mardin'de 44 kişinin öldüğü saldırıda İçişleri Bakanı Beşir Atalay, katliamın devlet silahıyla yapıldığını söylemesi gözleri koruculuk sistemine çevirdi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ayaküstü tepkisel kararlar verilmesine karşı çıkarak, "Islah edilebilir ya da kaldırılabilir. Bütün bunlar tartılışıyor" dedi.

Cemil Çiçek, konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Devletin uzun süre düşündükten sonra tüm kurumlardan görüş aldıktan sonra koruculuk sistemini getirmeye karar verdiğini hatırlattı.

AYAK ÜSTÜ TEPKİLER YANLIŞ

-Sistem içinde yanlış yapanlar olabilir. Ancak ayaküstü tepkisel değerlendirmeler yapmamak lazım. Birçok insanın korucunun zan altında bırakmak yanlış olur. 50 bin civarında köy korucusu kamu düzeni sağlamak için görev yapıyor. Hepsini aynı kefeye koymak doğru olmaz.

ISLAH EDİLEBİLİR YA DA KALDIRILABİLİR

-Ancak tartışılacak yönleri de olabilir, toptan hepsini karalamak doğru olmaz islah edilebilir, kaldırılabilir. tüm bunları tepkisel olarak ele almamalıyız. Ancak devletin tüm kurumları tartışabilir ve bu konuda karar verebilir.