BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,99
ALTIN 2.315,59
HABER /  GÜNCEL

İSKİ uyudu vatandaş selle boğuştu

Yağış sebebiyle İstanbul'un çeşitli yerlerinde su baskınları, vatandaşı gece vurdu. İSKİ ise derin bir uykudaydı ve uyandırabilen olmadı.

Abone ol

Avcılar, Büyükçekmece ve Esenyurt'ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle rögarlar taştı. Rögarların taşması sonucu ev ve iş yerleri sular altında kaldı.

İSKİ'ye ulaşmak neredeyse imkansız gibiydi. Ulaşanlara ise İSKİ'nin verdiği yanıt "Lögarlar taşmış bir şey yapamayız" oldu.
 

1.20121030081534.jpgİstanbul'da saat 23.00'da etkili olan sağanak yağmur hayatı felç etti. Sağanak yağmur nedeniyle rögarların taşması sonucu Eseenyurt, Büyükçekmece ve Avcılar'da çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Evlerde bulunan eşyalar kullanılamaz hale gelirken, vatandaşlar kendi çabalarıyla suları tahliye etmeye çalıştı.

DURUMUNU AĞLAYARAK ANLATTI

Yaşadığı bu durumu gözyaşları içerisinde anlatan Olene Maslinikova, "Burada biz çile çekiyoruz. İkinci sefer evimi su bastı. Belediyeye birçok sefer şikayette bulundum. Bugün İSKİ'yi kaç kere aradık hiç kimse bize cevap vermedi. Suyu boşaltırken komşularım yardımcı oldu" diye konuştu.

"İSKİ BİR ŞEY YAPAMAYIZ DEDİ"

İSKİ'yi birçok kez aradığını fakat; yetkililerin telefonlara bakmadıklarını iddia eden Ferhat Vural da, "Rögarların tıkanmasından dolayı dükkanımızı su bastı. İSKİ geldi biz bir şey yapamayız diye geri gittiler. Bu durumdan oldukça rahatsızız" ifadesini kullandı.  

"SUYU KENDİ İMKANLARIMIZLA BOŞALTMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Evi sular altında kalan Bülent Kakko, "Saat 23.00'dan beri yağmur yağıyor. İtfaiye ekipleri geldi ama bir şey yapmadılar. Dairemizdeki suyu kendi imkanlarımızla boşaltmaya çalışıyoruz. Eşyalarımız sular altında. Berbat bir haldeyiz. Hiçbir belediye yetkilisi gelip bakmadı. Yağmur yağdığında hep böyle oluyor. 3 sefer su bastı buraları" diye konuştu.