BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler

Başbakan Erdoğan, Ankara'da polisin görevini yaptığını söyleyerek CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Abone ol
Başbakan Erdoğan, ‘Cumhuriyet yürüyüşü’ nedeniyle gergin geçen günün değerlendirmesini yaptı. Polise barikatları kaldırma talimatı vermediğini söyleyerek, bu yöndeki haberleri yalanlayan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu ise provokatörlüklü suçladı.
 
Başbakan Erdoğan, Cumburbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’nde verdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda, sıcak gündem maddeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
 
İlklerin yaşandığı resepsiyonda, gazetecilerin merak ettiği konuların başında bugünkü ‘Cumhuriyet yürüyüşü’ gerginliği vardı.
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun suçlayan Başbakan Erdoğan, "Polise barikatları 909.jpgkaldırma talimatı vermedi. Polis görevini yapmadı, 11’i yaralandı, medya buna yer vermedi...” dedi. Erdoğan, izin vermeme gibi bir şeyin söz konusu olmadığını söyleyerek 
"Daha önce Kılıçdaroğlu ile yan yanaydık ve şimdi niye aynısı yapılmadı. Kılıçdaroğlu'na 8 ayrı nokta gösterildi ama Ulus’a gitti ve bunun sorgulanması gerekiyor" dedi.

ALTERNATİF KUTLAMA DEĞİL PROVOKASYON
 
Yolun kapanması ya da açılması yönünde herhangi bir talimat vermedim. Kılıçdaroğlu legal ve illegal örgütlerle birlikte yürüyüş yaptı. Bu alternatif bir kutlama değil, provokasyondur" dedi.
 
Erdoğan, ‘2007’nin biz özlemi mi var?’ sorusuna da, "Belki de öyle bir duygudur ama bu noktada herhangi bir şey söyleyemeyiz. Alternatif bir kutlamanın yapılmaması gerekiyordu. Kılıçdaroğlu örgütlerine çağrı yapabilirdi..." dedi. 
 
"UTANSINLAR"

Emine Erdoğan’ın ilk kez Çankaya Köşkü’ndeki bir resepsiyona katılmasıyla ilgili de er.jpgErdoğan, "Eşlerle birlikte gelinmesi çok güzel. Daha önce de gelebilirdik ama böyle bir davet almadık... Bugüne kadar beni Emine hanımla buraya sokmayanlar utansın.." dedi.
 
‘EŞLER ARASINDA GERGİNLİK’ İDDİALARI 
 
(Hayrünnisa Gül’le Emine Erdoğan araısnda gerginlik olduğu iddiaları üzerine) "Benim eşimle Hayrünnisa Gül arasında hehangi bir tatsızlık, huzursuzluk olamaz. Bunlar yalan ve uydurmadır. Nifak tohumları sokmak isteyenler boşuna gayret içine girmesinler."
 
"AÇ KALAN FALAN YOK"

Başbakan Erdoğan, bazı cezaevlerinde açlık grevleri hakkında de değerlendirme yaptı.
 
"Aç kalan falan yok" diyen Erdoğan, "Adalet bakanım gitti, aç kalan yok, herkes her şeyi yiyor. Müdahale gerektiğinde yapılır" dedi.
 
Erdoğan, yaklaşan ABD seçimleriyle ilgili de, "Kafa kafaya gidiyorlar" derken, "Gönlümden ne geçiyor derseniz bende kalsın" şeklinde konuştu.


kilicdaroglu.20121030015411.jpg