BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.388,53
HABER /  GÜNCEL

İSKİ çukurunda yaşam mücadelesi

İSKİ'nin alt yapı çalışması sırasında açılan çukurda çalışan işçiler kayan toprağın altında kaldı.

Abone ol

Sancaktepe'de, İSKİ'nin alt yapı çalışması sırasında kepçenin açtığı yaklaşık 2 metrelik çukurda çalışan 2 işçi, kayan toprağın altında kaldı. Bir işçi çevreden koşan vatandaşlar tarafından kurtarılırken, beline kadar toprak altında kalan diğer işçiyi ise itfaiye ekipleri kurtardı. 

ÖLDÜ ZANNEDİP SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER

Kayan toprağın altına kalan Hasan Baydok'u çukurdan vinç operatörü ile çevreden koşan vatandaşlar çıkardı. Beline kadar toprağa gömülen İsmail Zengin toprak altından çıkartılamayınca itfaiye ekipleri çağırıldı. Zengin itfaiye ekiplerinin yaklaşık 20 dakikalık çalışmasının ardından kurtardı.

Yakınları, Zengin'in öldüğünü zannedip sinir krizleri geçirdi. Polis ekipleri Zengin'in yakınlarını sakinleştirmede zaman zaman güçlük yaşadı. Ambulansla, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan İsmail Zengin ile Hasan Baydok'un hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Kazı çalışmaları yapıldığı sırada caddeden ağır vasıtaların geçtiğini belirten çevredekiler, "Toprak zaten süzgeç gibi. Ağır tonajlı araçlar geçince toprak kaydı ve göçük oldu. İşçiler güçlükle kurtarıldı"dedi.