BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Isınma derdi canlarını tehlikeye attı

Edirne'de, yıkılmak üzere olan iki katlı ahşap evden yakacak toplamak isteyenler canlarını tehlikye attı

Abone ol

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu çok sayıda Roman vatandaş yıkılan binadan arta kalan tahta parçalarını almak için birbirleri ile yarıştı, canlarınız tehlikeye attı.

Kıyık Mahalesi Sirkeci sokak üzerindeki yıkılmak üzere olan eski ahşap bir bina, vatandaşların can güvenliğini tehlikeye düşürdüğü için Edirne Belediyesi tarafından yıkıldı. Yıkım sırasında evin çevresinde toplanan çok sayıda Roman vatandaş, kepçenin yıkımı gerçekleştirdiği enkaza girerek tahta parçalarını almaya çalıştılar. Belediye ekipleri çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grubu uzaklaştırmakta güçlük çekince polise haber verildi. Gelen ekipler ise vatandaşları uzaklaştırdı.İş makinesi yıkım işlemini tamamlayıp gidince, kışlık yakacaklarını karşılamak isteyenler tekrar enkaza geldi ve birbirleri ile yarışarak tahta parçalarını at arabalarına yükleşerek evlerinin yolunu tuttular.

Para olmadığı için yakacak alamadıklarını belirten 70 yaşındaki Ülkü Baltadan, ôKışlık yakacak için mecburen bu odunları topluyoruz. Bu odunları evde yakıp ısınacağız" dedi