BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'in yeni Türkiye planı kimse anlamasın diye...

Terör örgütü IŞİD, Türkiye’de eylem talimatı verdiği militanlarına dikkat çekmemek için taraftar kılığına girmeleri talimatını verdi.

Abone ol

Terör örgütü IŞİD’in, Türkiye’de eylem talimatı verdiği militanlarına dikkat çekmemek için taraftar kılığına girmelerini istediği ve eylem yapmak için ‘icazet almalarına gerek olmadığını’ bildirdiği ortaya çıktı.

FORMA GİYİN, ATKIN TAKIN

Milliyet gazetesinin manşetine taşıdığı habere göre, IŞİD, Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu teröristlere, ülke genelinde sadece hafta sonunda oynanacak futbol maçları günlerinde seyahat etmeleri, takım formaları giymeleri ve takımlara ait atkıları takmaları direktifi verdi.  Örgütün böylece savaşçılarının daha kolay gizlenmelerini sağlamayı hedeflediği belirlendi.

Tolga Şardan'ın özel haberinde istihbarat raporlarında yeni eylem planlarının ipuçları yer alıyor.

KARADENİZ'DE KAPALI KASA KAMYONET ALMAYA ÇALIŞIYORLAR

İstihbarat raporlarında; Karadeniz'de görülen bazı Suriyeli kişilerin, değerinin üzerinde para verip, eylemlerde kullanmak üzere kapalı kasa kamyonet almaya çalıştıkları bilgisi de yer aldı.

EYLEM İÇİN İCAZETE GEREK YOK

IŞID lideri El Bağdadi'nin Suriye'ye ulaşamayan elemanlarına "Olduğunuz yerde eylem yapın. Eylem öncesi icazet almanıza gerek yok" talimatı geçtiği de tespit edildi