BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.412,07
HABER /  DÜNYA

IŞİD'in teklifini kabul ettiler

Japonya, IŞİD'in elinde rehine olan vatandaşını kurtarmak için yapılan teklifin kabul edildiği açıklandı.

Abone ol

IŞİD'in elinde rehine olan Japon vatandaşının kurtulması için yapılan pazarlık sonuçlandı. IŞİD'in istediği Sacide Rishawi'nin serbest bırakılacağı açıklandı.

Ürdün'ün başkenti Amman'daki Japonya Büyükelçisi yaptığı açıklamada, IŞİD'in Japon vatandaşın serbest bırakılması karşılığında istediği isim olan idam mahkumu Sacide Rishawi'nin serbest bırakılarak IŞİD'e teslim edileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta rehin aldığı iki Japon rehinenin serbest bırakılması için Japonya'dan 200 milyon dolar isteyen IŞİD, birkaç gün sonra anlaşmamanın sağlanamaması sonucu rehinelerden Yukawa'yı öldürmüş, diğer rehine Kenji Goto için ise dün 24 saat süre vermişti. IŞİD, Goto için Ürdün'de tutuklu bulunan idam mahkumu Sacide Rishawi'nin serbest bırakılmasını istemişti.

Tehdit videosunu "alçaklık" olarak niteleyen Japonya Başbakanı Şinzo Abe, rehinelerin serbest bırakılması için Ürdün ile birlikte çalıştıklarını söylemişti.

Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasuhide Nakayama, Ürdünlü yetkililerle görüşmek üzere Amman'a gitmişti.

japon-rehineler.jpg

BOMBACI SACİDE RİSHAWİ

Aralık ayında IŞİD’in rehin aldığı Ürdünlü pilot Muadh el-Kasasbeh de Sacide el-Rishawi’nin serbest bırakılması için koz olarak kullanılmıştı. 2005 yılında Ürdün’ün başkenti Amman’da eşi ve 2 Irak komandosuyla katıldığı saldırıda üzerindeki bombalar patlamayınca sağ olarak yakalanan Sacide, kentin en büyük üç otelini patlatarak 60 kişinin ölümüne yol açan saldırıdan dolayı hapiste bulunuyor. O sırada 25 yaşında olan Sacide, El Kaide’nin Irak kolunun üst yönetimden birisinin kız kardeşi olarak biliniyor. 

Kaynak : Haber7