BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

IŞİD'in son numarası bakın ne...

IŞİD Peşmerge Güçleri’nin karargâhlarına, Peşmerge kıyafeti giyerek sızma girişiminde bulundu.

Abone ol

Şengal Dağı’ndaki Peşmerge Güçleri’ne ve Ezidi Kürt savaşçılara intihar eylemi gerçekleştirmek isteyen IŞİD mensuplarının, peşmerge kıyafetiyle karargâhlara sızma girişiminde bulunduğu bildirildi.

Rûdaw’a konuşan ve isminin gizli tutulmasını isteyen bir peşmerge komutanı,”İntihar eylemi gerçekleştirmek isteyen IŞİD’liler, peşmerge kıyafetiyle bölgede bulunan karargâhlarımıza sızmaya çalışırken yakalandı” dedi.

EZİDİ KÜRT SAVAŞÇILARINCA ENGELLENDİ 

Rûdaw’a konuşan peşmerge komutanı, dağın güney cephesinden saldırıya geçen IŞİD’lilerin, Kasım Derbo komutanlığında Ezidi Kürt savaşçılarınca engellendiğini belirtti.

IŞİD’in bölgedeki ilerleyişini büyük ölçüde kırdıklarını söyleyen komutan, “Dağın yolunu açabildik ancak örgütün elindeki son nokta olan ilçedeki hastane bizi uğraştırıyor” şeklinde konuştu.

Peşmerge Güçleri ve ABD savaş uçaklarının Şengal Dağı’na başlattıkları operasyonlar hakkında bilgi veren komutan, şunları kaydetti:

“Örgüt mensupları Hummer ve zırhlı araçlarla Rabia, Telafer ve diğer bölgelerden Suriye sınıra kaçarken, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarına bilgi verdik. Ancak buna rağmen herhangi bir hava saldırısı gerçekleşmedi.”

Şengal Dağı’nda bulunan 1200 Ezidi aileye uçak yoluyla insani yardım, onları koruyan Ezidi Kürt savaşçılarına ve Peşmerge Güçleri’ne ise askeri teçhizat gönderiliyor.