BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'in elindeki gazetecinin annesi: Oğlumu bırakın

IŞİD'in elinde olduğu tahmin edilen ve son olarak James Foley'nin kafasının kesilerek öldürüldüğü videoda görülen ABD'li gazeteci Steven Sotloff'un annesi oğlunu rehin alanlara seslendiği bir video kaydını sosyal medyada paylaştı ve "Oğlumu bırakın" dedi.

Abone ol

Adını İslam Devleti olarak değiştiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün elinde olduğu tahmin edilen ABD'li gazeteci Steven Sotloff'un annesi, oğlunu rehin alanlara seslendiği bir video kaydını sosyal medyada paylaştı.

Shirley Sotloff, sözlerine "Bu mesajı İslam Devleti halifesi Ebu Bekir El Bağdadi'ye gönderiyorum" diyerek başlıyor.

Oğlunun bir yıl önce kaçırıldığını belirten anne Sotloff, "Steven iyi kalpli bir insan. ABD hükümetinin eylemleri üzerinde hiçbir söz hakkı da yok. O sadece masum bir gazeteci. Lütfen oğlumu serbest bırakın." diyor.

2013 yılında Suriye'deyken kaçırılan Sotloff'tan hiç haber alınamamıştı.

Sotloff en son bir diğer ABD'li gazeteci James Foley'in kafasının kesilerek öldürüldüğü ve IŞİD tarafından sosyal medyada paylaşılan videoda görüntülenmişti.

Videodaki İngiliz aksanlı IŞİD militanı, Sotloff'un hayatının ABD hükümetinin eylemlerine bağlı olduğunu söylemişti.

Anne Shirley Sotloff ise paylaştığı videoda "Steven kaçırıldıktan sonra İslam hakkında çok şey öğrendim. İslam bir kişinin başkalarının eylemleri nedeniyle sorumlu tutulamayacağını öğütlüyor" dedi.