BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.415,37
HABER /  DÜNYA

IŞİD'i durduracak tek güç...

IŞİD’lilerle konuşan Alman gazeteci, örgütü mağlup edebilecek tek gücü açıkladı...

Abone ol

IŞİD’lilerle konuşan Alman gazeteci, örgütü ancak Sünni Araplar’ın mağlup edebileceğini ileri sürdü.

Irak’ın Musul kentinde IŞİD mensuplarıyla 10 gün geçiren 74 yaşındaki Alman gazeteci Jurgen Todenhofer, yaşadıklarını Al Jazeera’ya anlattı.

IŞİD mensuplarının davranışlarında merhamet göremediğini anlatan Todenhofer, “Gördüklerinizden ne anladınız, ne dersler çıkardınız?” sorusuna şu cevabı verdi:

"IŞİD BİZİM SANDIĞIMIZDAN ÇOK DAHA GÜÇLÜ"

“Birincisi IŞİD bizim sandığımızdan çok daha güçlü. Büyük Britanya’dan daha büyük bir alanı işgal ettiler. Her gün yüzlerce yeni ve hevesli üyeler katılıyor IŞİD’e. Savaş bölgelerinde daha önce görmediğim inanılmaz bir coşku var.

İkinci olarak IŞİD’in dini temizlik faaliyetlerinin vahşiliği artık başka bir seviyede.

Üçüncüsü ise, Batı ülkelerinin stratejilerinin tamamıyla yanlış olduğunu düşünüyorum. Bombardımanımızla asla başarılı olamayız.”

"SÜNNİLER ENTEGRE EDİLMEZSE IŞİD'LE SAVAŞMAYACAKLAR"

Bombardımanın durdurulması gerektiğini söyleyen Alman gazeteci, “Arap dünyasında bombalayacağımız hiçbir şey yok, orası bizim değil” dedi. Jurgen Todenhofer, şöyle devam etti:

“Sünniler entegre edilmezse, IŞİD’le savaşmayacaklar, ama Irak hükümeti ve Amerikan hükümeti Iraklı Sünnilerin entegrasyonunu sağlayabilirse, Sünniler IŞİD’le savaşmak için hazır olacaklar. Dolayısıyla şunu söylemeliyim; Batılı ülkeler değil, sadece Araplar, sadece Sünni Araplar IŞİD’i mağlup edebilir. Ancak bu çok uzun bir yol.”