BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

IŞİD'e katılan Türk kızının ailesi parçalandı!

Almanya'da yaşayan 18 yaşındaki Türk kızı Ece B IŞİD'e katılınca babası intihar etti, annesi tedavi görmeye başladı.

Abone ol

ALMANYA'nın Schleswig Holstein eyaletinde, Lauenburg'a bağlı Geesthacht'ta yaşayan 18 yaşındaki Ece B, IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye kaçtı; ailesi darmadağın oldu!

"OKULLA GEZMEYE GİDİYORUZ" DİYE ÇIKTI

Hürriyet'in haberine göre, 18 yaşındaki Ece B. adlı Türk kızı yaklaşık iki hafta önce “Okulla Berlin'e sınıf gezisine gidiyoruz” diye evden çıktı ve bir daha geri dönmedi. Ece B'nin 50 yaşındaki babası, kızının IŞİD'e kaçması üzerine intihar etti, Ece B'nin annesi psikolojik tedavi görmeye başladı.

BABA KENDİNİ ASMIŞ!

Babanın telefonlara cevap vermemesi üzerine yakınları şüphelenerek polise haber verdi. Kapıyı kırıp içeri giren polis, baba Ercan B'yi evinde asılı buldu. Olay çevredeki Türkleri yasa boğdu.

Babayla kısa bir süre önce Alman 1. Televizyon Kanalı ARD, Panorama programı için röportaj yaptı. Röportajın perşembe akşamı yayınlanması planlanıyordu. Ancak babanın intiharı üzerine programın öne alınacağı bildirildi. 

ODASINDA IŞİD'İN İZLERİ VAR!

Daha önce de Suriye'ye geçmek isterken, Türkiye'de yakalanıp Almanya'daki ailesine teslim edilen Ece B'nin bu sefer Suriye'ye geçtiğine kesin gözüyle bakılıyor. Genç kızın odasında “Allah'ın hizmetkarları” başlıklı bir bildiri ve bir seyahat rotası bulundu. Rotada kentlerin başharfleri H(amburg), İ(stanbul, A(ntep) ve S(uriye) yazıyor.