BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

IŞİD'e karşı 'Tom ve Jerry'

Bulgar bir genç kız, Süleymaniye'de IŞİD’e karşı sanatıyla savaşacağını açıkladı.

Abone ol

Bulgar bir genç kız, IŞİD'e karşı direnmek için bugüne kadar pek görülmemiş bir yöntem seçtiğini açıkladı. Bulgar aktris ve aktivist Elona Bala, sanatıyla IŞİD’e karşı destekte bulunacak.

Bala, 5 ay önce ilk kez geldiği Süleymaniye’de, Kürt fotoğrafçı Rewend Cevad’la ortak bir proje gerçekleştirip, Kürtler’in düşmanlarına mesaj vermeyi kararlaştırdıklarını ifade etti.

1.20141105110346.jpg 

Rudaw’a konuşan Elona Bala, “Buradan tüm dünyaya daha iyi mesaj verebileceğimi düşünüyorum. Yakın zamana kadar ben dahil çoğu kişi Kürtler hakkında hiçbir şey bilmiyordu” dedi.

Bala, Kürdistan’da Kürtler’den çok güzel şeyler öğrendiğini, direnen bir halka tanıklık ettiğini ve onlara hayran kaldığını söyledi.

2.20141105110357.jpg

IŞİD’e mesaj vermek istediğini belirten Elona Bala, projesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Süleymaniye’ye geldiğimde Rewend isminde bir gençle tanıştım. Bir projesi olduğunu ve benim bu projede rol almamı istediğini söyledi. Projesini okudum ve çok beğendim. İçinde az komedi olsa da şimdiki durumu çok iyi özetliyor.”





PROJE: IRAK'IN TOM VE JERRY'Sİ

Elona ve Rewend’in projesi, “Irak’ın Tom ve Jerry’si” ismini taşıyor. Elona, “Bu ismi, Irak’ın içinde bulunduğu durumun, çizgi karakterler Tom ve Jerry’nin çekişmesine benzemesinden dolayı verdik. Tom ve Jerry kostümleriyle tank ve zırhlı araçların önünde fotoğraf çektik” dedi.

3.20141105110435.jpg 

Rewend Cevad ise, “Bu projede savaşı anlatıyorum. “Irak’ın Tom ve Jerry’si”, bölge halkının yaşamıyla Irak ve Kürdistan’ın durumunu anlatıyor. Çünkü bu bölgede hep savaş var” dedi. Cevad, şöyle devam etti:

“Bildiğiniz gibi Emne Sureke (Süleymaniye’de bir cezaevi), Kürtler için kin ve nefreti temsil ediyor. Çok kişinin şehit olduğu cezaevinde Baas rejiminin kalıntıları duruyor. Biz de bunu dünyaya duyurup, Kürt milletinin maruz kaldığı soykırımı ve her zaman gösterdiği direnişi göstermek istiyoruz.”