BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.440,82
HABER /  DÜNYA

IŞİD'e esrarengiz saldırılar! Musul'da ne oluyor?

Irak’ın işgal altındaki Musul kentinde silahlı bir grup, IŞİD mensuplarının bulunduğu araca ateş açarak, örgüt mensuplarını etkisiz hale getirdi.

Abone ol

Musul’daki yerel kaynaklara göre, bu sabah kim oldukları bilinmeyen silahlı kişi veya kişiler, şehrin ana yolu üzerinde Celbuhan bölgesi yakınlarında, örgütün bir aracına silahlı saldırı düzenledi. Şehirde örgüte dönük başka "faili maçhul" saldırılar yaşanıyor!
 
Rûdaw’ın haberine göre, araç içinde bulunun 3 IŞİD’li olay yerinde öldürüldü.
 
Musul’da Keta’ib ElMusul, Musul Devrimcileri ve başka isimlerde silahlı gruplar, kentteki IŞİD’lilere saldırı düzenliyor.
 
Dün akşam, El Cusk mahallesinde bulunan IŞİD’in karargahı patlatılmıştı.
 
Öte yandan, kim oldukları bilinmeyen silahlı bir grup, şehir merkezinde IŞİD mensuplarının bulunduğu konvoya ateş açmıştı.
 
Ninova vilayetinin merkezi olan Musul’da, 4 Kasım’da, örgütün “Musul Müftüsü” ilan edilen “vilayet mahkeme başkanı” Usame Abdulwaha Altai ve IŞİD’in “din eğitimi sorumlusu” Abu Dua ElYemeni adlı emirler, silahlı saldırı sonucu ölmüştü.
 
5 Kasım’da da yine kim oldukları bilinmeyen silahlı kişiler, şehrin Hıristiyanlar Mezarlığı yakınlarında örgütün bir aracını taramıştı. Olayda 4 IŞİD’li öldürülmüştü.
 
Son günlerde Musul’da IŞİD mensuplarına düzenlenen saldırıları henüz üstlenen olmadı.
 
Irak’ın en büyük ikinci şehri olan Musul, başkent Bağdat’tan 355 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
 
IŞİD’in Haziran’dan beri işgal ettiği kentte medyaya izin verilmiyor.