BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06
HABER /  DÜNYA

IŞİD'den annelere 'cihatçı çocuk' rehberi!

IŞİD'in annelere 'çocuklarını bir cihatçı gibi yetiştirebilmeleri' için hazırladığı rehber internete düştü. Örgüte göre 7 yaş, çocukları eğitmek için geç bir yaş...

Abone ol

IŞİD “cihatçı çocuklar” yetiştirmelerini sağlamak üzere anneler için "rehber kitap " çıkardı.

Örgüt, kitapta "cihatçı değerlerin çok erken yaşta verilmesi gerektiğini" mesajını vurgularken, çocukların bebeklikten itibaren "ruhsal ve bedensel olarak güçlü yetiştirilmeleri" isteniyor. Bunun için annelerin gece İslamcı savaşçılara dair hikâyeler anlatması ve televizyonun tümüyle yasaklanması isteniyor. Tek izin verilen, cihat ruhunu güçlendireceği söylenen multimedya.

"CİHATTA KIZ KARDEŞİN ROLÜ"

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, internet sitelerinde yayımlanan “Cihatta Kız Kardeşin Rolü” başlıklı kitapta, kadının oynayabileceği “en önemli” rolün cihatçı çocuk yetiştirmek olduğu belirtilerek, “Başlamak için 7 yaşına gelmelerini beklemeyin, çok geç olabilir” deniliyor. Kitapta, çocukları “mücahit gibi olmaya” teşvik için, “askeri ve benzeri kitaplar (tercihen resimli), CD’ler, videolar, çocukla beraber internet sitelerinin ziyaret edilmesi ve diğer internet kaynakları” öneriliyor.

isidden-annelere-cihatci-cocuk-yetistirme-rehberi.jpeg

Kitapta annelere “yapay düşman” ya da kum torbası vasıtasıyla çocuğun güçlendirilmesi, “öfkesinin kontrol edilip yönlendirilmesi” tavsiye ediliyor.

isid-annelere-rehber.jpeg