BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

IŞİD o tepe için 5 kez denedi başaramadı!

Kobani’de çatışmalar bayramın ikinci gününde de sürerken, PYD yetkililerine göre örgüt kasaba merkezine Mıştenur tepesi üzerinden beş kez girmeyi denedi ancak başarısız oldu.

Abone ol

Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo’nun Al Jazeera’ye verdiği bilgilere göre, gece saatlerinde koalisyon uçakları Kobani’nin güneydoğusuna üç atış gerçekleştirdi.

IŞİD'İN BEŞ GİRİŞİMİ DE KIRILDI

IŞİD mensupları Kobani’ye beş defa girme teşebbüsünde bulundu ancak başarısız oldu.
An itibariyle kasaba merkezine çok yakın olan Mıştenur tepesinde çatışmalar sürüyor. Henüz tepenin üzerine çıkamayan IŞİD doçka ve ağır silahlarla saldırıyor. Diğer cephelerde ise durum şimdilik normal.

YPG: MIŞTENUR'DA GÖĞÜS GÖĞÜSE ÇATIŞIYORUZ

YPG, gün içinde yaptığı açıklamada Miştenur tepesinde "göğüs göğüse şiddetli çatışmaların yaşandığını" kaydetti. Açıklamaya göre dün geceki çatışmalarda 86 IŞİD'li öldürüldü. Çatışmalarda 17 YPG/YPJ savaşçısı yaşamını yitirdi. Açıklamada “Doğu cephesinden çeteler tarafından düzenlenen 2 saldırı püskürtülmüş, batı cephesinde ise çetelere ait bir cephanelik havaya uçurulmuştur" denildi.

isidharita.jpg

HDP HEYETİ KOBANİ'DE

Bir grup HDP'li milletvekili de cumartesi günü Kobani'ye geçmişti. Dönüşte Al Jazeera'ye konuşan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, yaptıkları görüşmeleri anlattı; "Dün itirabiyle kendilerine çok yoğun bir saldırı olduğunu, zor bir gece geçirdiklerini söylediler. IŞİD’in çok büyük kayıplar vererek, püskürtüldüğünü ifade ettiler" dedi.

Tuncel, IŞİD'e karşı koalisyonun da ilk kez Kobani civarındaki IŞİD hedeflerine etkili bir saldırı düzenlediğine dair bilgi aldıklarını belirtip şunları söyledi:

"Koalisyon güçlerin ilk kez etkili bombardıman olduğunu söylediler. Dün geceki daha etkiliydi. Kentte güvenliği aldıklarını bir sorun olmadığını üç cephepeden saldırıların devam ettiğini söylediler."