BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

IŞİD militanı: Sıra Türkiye'de...

IŞİD militanı, “Erdoğan bize çok yardım etti ama artık kendisine ihtiyacımız kalmadı. Kobani’den sonra sırada Türkiye var” dedi.

Abone ol

Irak İslam Şam Devleti'nin (IŞİD) yarattığı gerilim tüm dünyayı sardığı günlerde IŞİD militanlarının karanlık açıklamaları tüyler ürpertirken, bir korkutucu açıklama da İngilizce yayımlanan ROAR internet dergisinde yer aldı.

Uluslararası internet dergisi ROAR editörü İskender Doğu, bilgi almak için aradığı YPJ militanının telefonuna el koyduğunu söyleyen bir IŞİD militanının, "Erdoğan bize çok yardım etti ama artık kendisine ihtiyacımız kalmadı. Kobane’den sonra sırada Türkiye var” dediğini aktardı.

"SIRADA TÜRKİYE VAR"

Suriye sınırındaki Kürt köylerine giden ve burada halkla Kobani direnişiyle ilgili röportaj yapan Doğu'nun haberine göre, IŞİD militanı sıranın Türkiye'de olduğuna işaret etti.

İskender Doğu, Kobani'den daha fazla bilgi alabilmek için YPJ’nin kadın direnişçilerinden birini aradıktan sonra gelişenleri şöyle aktardı:

“Bölgede bana yardımcı olan Murat ve Kobani'den kaçıp Türkiye’ye gelen bir kişiyle birlikte Kobani’de YPJ’de olan bir arkadaşlarını aradık. Telefonu tanımadığımız bir adam açtı ‘Arkadaşınız artık ölü, telefonuna el koydum’ dedi, kapattı. Tekrar aradığımızda biraz konuşturmaya çalıştık kendisini, ‘Dostunuz Erdoğan’la aranız nasıl’ diye sorduk. ‘Erdoğan bize geçmişte çok yardımcı oldu, Kobane’yi bize verdi. Ama artık ona ihtiyacımız yok. Kobani’yi ele geçirdikten sonra sırada Türkiye var.'’


Kaynak: Roar magazine, BirGün