BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,09
HABER /  DÜNYA

IŞİD lideri Bağdadi'nin konvoyu vuruldu!

IŞİD lideri Ebubekir El-Bağdadi'nin konvoyunun Suriye yakınlarında yapılan hava operasyonuyla vurulduğu iddia edildi.

Abone ol

Irak güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada,Suriye'de gerçekleştirilen operasyonda Bağdadi'nin konvoyunun vurulduğunu belirtti.  

Açıklamada "Irak Hava Kuvvetleri sabıkalı terörist Ebubekir el Bağdadi'nin konvoyunu hedef alan kahramanca bir operasyon gerçekleştirdi" denildi.

İçişleri, savunma bakanlıkları ile paramiliter halk güçleri adına IŞİD'le savaş konusundaki gelişmeleri aktaran 'savaş medya birimi' tarafından yapılan açıklamada, Bağdadi'nin akıbetinin bilinmediği aktarıldı. Bağdadi'nin, IŞİD yöneticileriyle toplantı yapmak üzere Enbar vilayetine bağlı Karabile'ye doğru seyrederken konvoyunun vurulduğu ifade edilirken, toplantı yerinin de bombalandığı ve birçok üst düzey yöneticinin öldüğü ya da yaralandığı belirtildi.

OPERASYON KOALİSYON GÜÇLERİYLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE YAPILDI

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Saad Maan, yaptığı açıklamada operasyonun cumartesi günü öğle saatlerinde düzenlendiğini söyledi. Maan, operasyonun Irak içişleri Bakanlığı İstihbarat Servisi ile AB öncülüğündeki koaslisyon güçlerinden askeri danışmanların bulunduğu Ortak Operasyonlar Komuta Merkezi'yle koordine halinde gerçekleştirildiğini belirti. 

Irak güvenlik güçleri daha önce de Bağdadi'nin yaralandığına ya da öldüğüne ilişkin açıklamalarda bulunmuş, fakat bu iddialar ya doğrulanmamış ya da reddedilmişti.