BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
HABER /  GÜNCEL

İran'dan uyarı: Türkiye'nin doğusunda karayoluyla seyahat etmeyin

İran Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına "Türkiye'nin doğusunda karayoluyla seyahat etmeyin" uyarısında bulundu. Bakanlık, 'yolların güvensiz olduğu' gerekçesiyle zorunlu seyahatlerin hava yollarıyla yapılmasını tavsiye etti.

Abone ol

İran Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına 'Türkiye'nin doğusunda karayolunda seyahat yapmayın' uyarısında bulundu.

Bakanlık uyarısında "Türkiye'nin doğusundaki bazı faaliyetler ve yakın zamanda doğan güvensiz ortam nedeniyle Türkiye'ye gidecek İran vatandaşlarına bir sonraki duyuruya kadar karayollarından kaçınmaları tavsiye edilir" dendi.

Bakanlık, ayrıca 'mümkün mertebe İran vatandaşlarının hava yollarını tercih etmesi gerektiğini' belirtti.

Cuma günü, Ağrı Doğubeyazıt ile Van'ın Çaldıran ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda çıkan çatışmada bir uzman çavuş yaşamını yitirmişti. Aynı karayolu üzerinde Tendürek Geçidi bölgesinde ilerleyen İran plakalı bir yolcu otobüsüne düzenlenen saldırıda da otobüs muavini ölürken 3 İran vatandaşı da yaralandı.

Geçen hafta da İstanbul Haydarpaşa - İran seferini yapan trene yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Elazığ'ın Palu ile Bingöl'ün Genç ilçeleri arasındaki Suveren Hodan istasyonu yakınlarındaki tünel girişinde bombalı düzenek infilak ettirildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Saldırının ardından İran Demiryolları Şirketi Raja Türkiye'ye tren seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

İran Karayolları Transit ve Sınır Geçişleri Genel Müdürlüğü, İran'dan Türkiye'ye gidecek kamyon şoförlerine gece seyahat etmemeleri uyarısında bulunmuştu.

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde İran'dan Türkiye'ye giden doğalgaz boru hattına saldırı düzenlenmişti.