BIST 9.998
DOLAR 32,39
EURO 34,88
ALTIN 2.401,78
HABER /  DÜNYA

İran'dan savaş emri!

Batı'nın savaş söylentileri İran'ı her an yaşanacak bir askeri müdahaleye karşı hazır olma konumuna getirdi

Abone ol

İran Devrim Muhafızları komutanı General Caferi, askerlerine açık ve gizli saldırılara karşı her an hazır olma emri verdi. Emrin arkasında Batılı ülkelerin savaş söylemleri yer alıyor...

Batı'nın İran’ın nükleer programını engellemek için askeri müdahale gerçekleştirmeyi ‘son seçenek’ olarak sık sık dile getirmesi üzerine Tahran yönetimi de savaş hazırlıkların başladı.

ASKER SEVKİYATI BAŞLADI

İran Devrim Muhafızları savaş durumuna geçirildi, savunma noktalarına cephanelik ve asker sevkiyatı başladı. Devrim Muhafızlarının komutanı General Muhammed Ali Caferi, olası saldırı ve gizli operasyonlara karşı askeri güçlere her an hazır olma emri verdi.

ÖZEL NOKTALAR BELİRLENDİ

Batılı istihbarat yetkilileri, Tahran rejiminin uzun menzilli füzeleri, tahrip gücü yüksek patlayıcıları, büyük topları ve muhafız birlikleri temel savunma noktalarına konuşlandırdığını belirtti. Şabab füzeleri de ülkenin stratejik noktalarına konuşlandırıldı.

İngiliz gazetesi Telegraph’ın haberine göre İran, geçen ay yayımlanan ve ilk defa İran’ın nükleer silah üretmek için çalışmalar yaptığına dair kanıtlar sunan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) raporundan sonra olası saldırılara karşı hazırlığını artırdı.