BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.388,71
HABER /  DÜNYA

İran’dan İzmir’e destek

İzmir’e, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen İran’ın Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli ve beraberindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediy...

Abone ol

İzmir’e, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen İran’ın Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli ve beraberindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Konuk Büyükelçi Bikdeli, çeşitli ülkelere yaptığı seyahatlerde İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için destek aradığını belirterek, “İzmir’i EXPO 2020 yarışında tüm kanallardan destekleyeceğiz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nu ziyaret eden Bikdeli, şöyle konuştu: “İran-Türkiye, Ege denizinden Hindistan’a kadar uzanmış iki komşu ülkedir. Bu da İran ve Türkiye’nin ilişkilerinin önemini gösteriyor. Zaten biz ilkokuldan itibaren Türkiye ve İzmir’i tanıyoruz. İzmir’i kitaplardan okuduk. Sınavlarda da soruyorlar, onun için hep İzmir aklımızda kaldı. Ben Paris ziyaretlerimde İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için destek aradım. Bu konuda İran Dışişleri Bakanımıza direk bilgi verdim. İzmir’i EXPO 2020 yarışında tüm kanallardan destekleyeceğiz. Bununla birlikte zaten komşu olan iki ülkenin ilişkilerinin de artacağını düşünüyoruz. Bugün çok şanslıyım. İyi bir fırsat oldu; belediye başkanımızla tanıştık. Yoğun mesaim olmasa, yılın 100 günü İzmir’de yaşardım. İranlılar zaten en çok İzmir’i tercih ediyor. İnşallah bu görüşmenin İran-Türkiye ilişkilerine katkısı olur.”
Ziyaretten mutluluk duyduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, İran’ın EXPO konusundaki desteğinin kendilerine güç verdiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, İzmir’in simgesi Saat Kulesi’nin gümüş maketini, Büyükelçi Bikdeli ise İran’da bulunan ve uzunluğu ile dikkat çeken Milad Heberleşme Kulesi’nin bir maketini Kocaoğlu’na hediye etti.
(İHA)