BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SAĞLIK

İrandan AİDSe bitkisel çözüm

İranlı bilimadamlarının, geliştirdikleri ilacın HIV virüsüne karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini açıklandı.

Abone ol

İslami İran Sağlık Bakanı Kamuran Bakeri Lenkerani, İranlı bilim adamlarının, HIV/AIDS virüsüne karşı bağışıklık sistemini güçlendiren bitkisel bir ilaç ürettiklerini duyurdu.

Lenkerani, "IMOD olarak adlandırılan bitkisel bazlı tedavi yöntemi, AIDS virüsünün kontrolüne yardım ederek, vücudun bağışıklığını artırıyor" dedi.

Lenkerani, "Bu, virüsü öldüren bir tedavi değil. Daha ziyade AIDS hastalarının kullandığı anti-retroviral ilaçların yanında kullanılabilir" dedi.

5 yıllık bir araştırmanın sonucunda üretilen ilacın, 200 hasta üzerinde test edildiği ve HIV/AIDS virüsünün kontrol edilmesine yardım eden yeni nesil bir tedavi yöntemi olarak görüldüğü ifade edildi.

Proje direktörü Muhammed Ferhadi devlet televizyonunda yaptığı açıklamada sözkonusu ilacın hem AIDS hastaları hem de hastalık belirtisi göstermeyen ancak HIV virüsü taşıyanlar için kesinlikle faydalı olduğunu söyledi. Ferhadi, ilacın tesiri konusunda daha kesin bilgilere ulaşabilmek için, 3 bin ila 5 bin hasta üzerinde daha test edileceğini kaydetti.

Tahran Radyosu