BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.441,30
HABER /  DÜNYA

İran'a krizine sevinenler dikkat etsin!

Guardian'ın dış haber editörü Peter Beaumont, para krizine müdahale için Tahran'ın parmağını bile kıpırdatmadığını söylüyor.

Abone ol

İran'a ambargo, Batı açısından nükleer anlaşmazlığı çözecek mi, yoksa güçsüz bırakmaya çalıştığı rejimin merkezinin daha korunaklı ve güçlü olmasına mı yol açacak?

115 AMBARGONUN 3'TE 2'Sİ BAŞARISIZ

Guardian'ın dış haberler editörünü bu soruya yanıt vermeye yönelten haber önceki gün çıkmıştı: İran para birimi riyal büyük değer kaybına uğradı.

Yazı, yaptırımların, aslında amaçlarına ulaşmadığı sonucuna varan akademik bir çalışmanın can alıcı noktasını aktarıyor.

Buna göre 1990'a kadarki 70 yıllık ambargolar tarihini inceleyen üç Batılı akademisyen, 115 ambargo uygulamasının üçte ikisinin tamamen başarısız olduğunu belirlemiş.

İRAN'A SEVİNENLER DİKKAT ETSİN

Beaumont esas olarak, ambargonun Tahran'da iktidarı elinde tutanların çevresinde bir kenetlenmeyi beraberinde getirebileceğini... ama öte yandan, kıvılcımı ambargo olan bir krizin İran ve bölge için ifade edeceği şeyleri, az sayıda kişinin, artık hesaba katmaya başladığını söylüyor.

Guardian editörü, "Onun için" diyor "İran'ın çektiği acıları sevinçle karşılayanlar, kriz dileklerini tutarken çok dikkatli olsun."