BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.430,38
HABER /  GÜNCEL

Boş alanlar bomba dolu!

Yaşanan terör olaylarından sonra yeri değişen karakollar kalan mühimmat atıkları bir çok vatandaşın hayatını tehlikeye atıyor...

Abone ol

Son günlerde özellikle Bingöl sınırları içinde yaşanan bombalı saldırılar ve yerleri değiştirilen veya kaldırılan karakolların arkasında kalan patlayıcıların infilak etmesi sonucu onlarca kişinin şehit olması tepkiyle karşılandı. Sivil toplum kuruluşları, üzüntü verici olayların tekrarlanmaması için kaldırılan karakolların enkazının da en kısa zamanda temizlenmesi gerektiğini bildirdi.

Bingöl Sosyal Yardımlaşma Dernekleri Federasyonu Başkanlığı yaptığı basın açıklamasında, Bingöl’de meydana gelen olaylarda şehit olan polis ve askerlere rahmet, ailelerine başsağlığı, gazilere ise en kısa zamanda sağlıklarına kavuşma dileklerinde bulundu. Son günlerde Bingöl sınırları içindeki köylerde boş alanlarda bulunan el bombaları ve patlayıcıların çocukların ölümüne, hayvanların telef olmasına yol açtığı belirtilen basın duyurusunda şu görüşlere yer verildi:

BOŞ ALANLAR BOMBA DOLU

Son olarak Yedisu İlçesi Elmalı Köyü’nde ve Yayladere İlçesi Dalbasan Köyü’nde çocukların ve yetişkinlerin boş alanlarda buldukları cisimlerle oynamaları veya meraktan ilgilenmeleri sonucu 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Bu üzücü olayların özellikle yerleşim alanlarında bulunan ve daha sonra kaldırılan veya yerleri değiştirilen karakolların bulundukları alanlarda meydana geldiği köy sakinleri tarafından ifade edilmektedir.

Bununla ilgili önlemler alınmadığı ve eski karakolların bulunduğu alanlar bu patlayıcı cisimlerden temizlenmediği takdirde bu tür üzücü olaylar devam edecektir. Bu durum bölgede yaşayanlar açısından korku ve endişe yaratmaktadır.

Bu nedenle söz konusu bölgede özellikle kaldırılan veya yeri değiştirilen karakolların enkazının bulunduğu alanlardaki patlayıcıların mümkün olan en kısa zamanda temizlenmesi gerekmektedir bu konuda daha fazla can kaybı olmaması için yetkilileri ve sorumluları göreve çağırıyoruz.