BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İran zevkten dört köşe

İran yönetimini, Ortadoğu ülkelerinde İran yanlısı hareketlerin güç kazanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Abone ol
İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) üyesi ve eski meclis başkanlarından Natık Nuri, İran devriminin Yemen, Suriye, Lübnan ve Irak'ı etkilediğini söyledi.

NATIK NURİ: DEVRİMİMİZ YEMEN, SURİYE, LÜBNAN VE IRAK'A ULAŞMIŞTIR

İranlı öğrenciler ajansı İSNA'nın haberine göre Nuri, devrimin 37. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Ayetullah Humeyni'nin ülkeye dönüşünü anma münasebetiyle yapılan törendeki konuşmasında, "Devrimin bereketi İran ve bölgede gözlenmektedir. Ülke dışında da devrimin bereketini görüyoruz. Lübnan'da Hizbullah ve Hasan Nasrallah çok güzel faaliyetlerde bulunuyorlar. Bu şöhret ve bereket, büyük imamımızın (Humeyni) bereketiyledir. Öyle ki devrimimiz Yemen, Suriye, Lübnan ve Irak'a ulaşmıştır" ifadelerini kullandı.

Irak ve Suriye'deki askeri varlığını önceleri reddeden İran, terör örgütü IŞİD'in ortaya çıkmasının ardından "kutsal mekanları korumak, ülke ordularına ve gönüllü milislere askeri danışmanlık yapmak" gerekçesiyle bu bölgelerde bulunduğunu açıklamıştı. 

İran'ın dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti de daha önce İran'ın Yemen'deki Husilere desteğini, "İran, Yemen'deki Husi-Ensarullah hareketini haklı mücadelesinden dolayı desteklemektedir" sözleriyle dile getirmişti.